Varför jag väljer ekologiskt.

Ibland får jag frågan varför jag äter så mycket ekologiska produkter och om det verkligen är så rena som de säger sig vara. När jag läste en artikel i dag på SvD’s nätbilaga blev jag först väldigt arg och ledsen över att det är så mycket rester av olika bekämpningsmedel kvar i frukt, och oftast grönsaker också. Sedan blev jag glad för det bevisar att det är bättre att äta ekologiska produkter, ivarje fall om du vill slippa en cocktail av olika farliga bekämpningsmedel. Jag hoppas verkligen att de flesta börjar förstå vikten av att välja KRAV-märkt eller ekologisk mat.

Ibland får jag frågan varför jag äter så mycket ekologiska produkter och om det verkligen är så rena som de säger sig vara. När jag läste en artikel i dag på SvD’s nätbilaga blev jag först väldigt arg och ledsen över att det är så mycket rester av olika bekämpningsmedel kvar i frukt, och oftast grönsaker också. Sedan blev jag glad för det bevisar att det är bättre att äta ekologiska produkter, ivarje fall om du vill slippa en cocktail av olika farliga bekämpningsmedel. Jag hoppas verkligen att de flesta börjar förstå vikten av att välja KRAV-märkt eller ekologisk mat. Detta är inget nytt för mig men om man inte håller sig så uppdaterad kanske det här kommer som en överraskning för somliga. Dock har det skrivits en hel del både i press och framförallt på sociala media om hur mycket skräp det finns i okonventionellt odlade bananer och de tokbesprutade vindruvorna. Personligen skulle jag ALDRIG äta oekologiska vindruvor och de KRAV-märkat tycker jag är väldigt dyra så några vindruvor blir det inte för min del. 

sites/default/files/IMG_4404.JPG 

Här kan ni läsa hela artikeln:https://www.svd.se/nyheter/inrikes/fruktkorgens-varstingar_3503462.svd?sidan=1

Ha en fortsatt härlig måndag.

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer