Recept på proteinrika och goda tonfiskbullar

Jag tycker tonfisk är gott. Äter det ofta. De flesta av oss vet att en burk tonfisk i vatten är en bra proteinkälla och väldigt fettsnålt.  Alltså vad vi bör äta. Problemet för mig har varit att hitta goda varianter på tonfisk rätter. Oftast öppnar jag en burk, häller bort vattnet, lägger upp ung. halva burken på tallriken och sedan på med ett gäng grönsaker.

Jag tycker tonfisk är gott. Äter det ofta. De flesta av oss vet att en burk tonfisk i vatten är en bra proteinkälla och väldigt fettsnålt.  Alltså vad vi bör äta. Problemet för mig har varit att hitta goda varianter på tonfisk rätter. Oftast öppnar jag en burk, häller bort vattnet, lägger upp ung. halva burken på tallriken och sedan på med ett gäng grönsaker. Gott men inte jättespännande, känns mest som om jag äter det för att jag vet att det är nyttigt. MEN nu har jag hittat ett recept som jag bara måste dela med mig av. Helt otroligt gott med massor av smak från grönsaker och örter.

IMG_1693

En del av ingredienserna på skärbrädan.  Som vanligt har jag valt så mycket ekologiskt som möjligt. Chilin är inte eko men allt annat och jag väljer ABBA’s tonfisk. Tycker de andra märkena smakar kattmat och dessutom fångas ABBA’s tonfisk på ett sådant sätt att det ej skadar delfiner.  Sedan kan man ju fundera på om man överhuvudtaget ska fånga tonfisk.

IMG_1697

Apropå kattmat. Hemma hos mig finns det 3  andra som älskar tonfisk. Det här är 1 av dem. Han heter Nemo. Den andra katten sov vid tillfället och hunden var som alltid vid mina fötter. Ni vet hur det låter när man öppnar en konservburk och dessutom luktar tonfisk mycket så jag brukar sällan klara mig från att inte behöva dela min burk med mina fyrfota vänner. Men det gör jag så gärna :)

Det här behövs för 4 pers:

3 burkar tonfisk i vatten, 1 finhackad paprika, 1 finhackad rödlök, 1 finhackad färsk chili, 1 knippe persilja(finhackad), 250 gr fetaost, 3 msk finmalet rågmjöl, 3 ägg, saften av 1 citron.

Blanda allt ordentligt i en bunke.

IMG_1700

Härliga färger , eller hur ?

IMG_1701

Självklart steker jag i kokos olja. Varför ? Väldigt värmetåligt, alltså förstörs inte fettet. Förstörda fetter är farliga fetter, som kan ge upphov till inflammationer i kroppen. Men välj kokosfett av god kvalitet. Inte silverpaketet i kyldisken !!.

IMG_1703

Endera gör du minde bullar, typ storleken på ett ägg eller som jag gjorde, lite större, ungefär som pannbiffar. Stek ca 3-4 minuter på varje sida så de får fin färg. De var lite svåra att hålla ihop men det berodde nog på att jag inte hade hackat grönsakerna fint nog. Gillar när det är lite större bitar och tuggmotstånd.

IMG_1712

En mycket lyckad och god variant på tonfisk :) Receptet hittade jag på aktivtraning.se. Smaklig måltid.

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer