Min dag

Jag börjar alltid min dag med att göra en grön “drink” gjord på ekologisk bladspenat, ekologisk spirulina, ekologisk hampaprotein och lite kosttillskott. Kör allt i en mixer med havremjölk och vatten. I går hittade jag ekologisk grönkål i en hälsokostbutik som heter “Eat” och ligger på Tegnérgatan 3 i Stockholm. Så i morse blandade jag i lite grönkål med mina vanliga ingredienser och dessutom hade jag i lite pressad citron. Det känns som en bra start och det ger mig verkligen massor av energi. Dessutom äter jag lite annat också.

Jag börjar alltid min dag med att göra en grön “drink” gjord på ekologisk bladspenat, ekologisk spirulina, ekologisk hampaprotein och lite kosttillskott. Kör allt i en mixer med havremjölk och vatten. I går hittade jag ekologisk grönkål i en hälsokostbutik som heter “Eat” och ligger på Tegnérgatan 3 i Stockholm. Så i morse blandade jag i lite grönkål med mina vanliga ingredienser och dessutom hade jag i lite pressad citron. Det känns som en bra start och det ger mig verkligen massor av energi. Dessutom äter jag lite annat också. Grönkål innehåller mycket vitaminer, mineraler och anioxidanter. Bra för immunförsvater och är blodsockersänkande och sägs även rena kroppen från gifter.

sites/default/files/IMG_4399.JPG

Jag tycker verkligen ni ska prova att göra en liknande “drink” till frukost och se om ni känner er lika fulla av energi som jag gör. Det tar inte mycket längre tid än att koka kaffe eller fylla en skål med yoghurt och müsli.

Jag hade lite bråttom att göra luch så det blev något som går snabbt att göra. Äggröra med ekologisk sparris och tomater.I vanliga fall äter jag mycket mer till lunch men idag hade jag som sagt bråttom och då fick det bli det här. Allt är bättre än att hoppa över någon måltid. Sedan tog jag ett äpple och en energibar från “organic foog bar” på eftermiddagen.

sites/default/files/IMG_4387.JPG

Min man och jag har ätit räkor varje fredag i ca 30 år. Nu är han bortrest så jag gjorde en variant, dvs jag la till lite annat på tallriken som jag vet att han inte gillar lika mycket som jag. Fullkomligt älskar spagetti gjord på ekologiska svarta bönor. Det är väldigt mycket nyttigare än “vanlig” pasta gjord på vitt mjöl. De här är fiber- och proteinrika, glutenfria, har lågt GI och tar bara ca 5-6 min att koka. Sedan är det bara att ösa på med favoritgrönsaker och räkor förstås.

sites/default/files/IMG_4407.JPG

Nu ska jag ta en kopp espresso med en bit mörk ekologisk choklad. Det blir en bra avrundning på en riktigt god middag:)

Önskar er en fortsatt bra fredagkväll.

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer