Visst finns det bra alternativ till kött.

I dag läste jag en artikel i SvD om antibiotikaanvändning hos djur. För er som läste mitt tidigare inlägg om kött kommer kanske ihåg att jag skrev att vi i Sverige har friskast djur i hela EU med ett unikt lågt antibiotikaanvändande inom djurhållningen. Tyvärr vill vi äta billigt kött och det köttet kommer oftast inte från svenska bönder och vi köper allt mer kött som bryter mot EU’s djurskyddregler.

I dag läste jag en artikel i SvD om antibiotikaanvändning hos djur. För er som läste mitt tidigare inlägg om kött kommer kanske ihåg att jag skrev att vi i Sverige har friskast djur i hela EU med ett unikt lågt antibiotikaanvändande inom djurhållningen. Tyvärr vill vi äta billigt kött och det köttet kommer oftast inte från svenska bönder och vi köper allt mer kött som bryter mot EU’s djurskyddregler. Jag har sett helt fruktansvärda bilder från danska grisuppfödare där djuren står i enorma ”fabriker” och får aldrig komma ut och se dagsljus eller böka i jorden som grisar älskar. Bara för att vi vill köpa billig fläskfilé!!!

De djur som inte mår bra och är stressade får oftast antibiotika vilket kan leda till att antibiotika resistenta bakterier uppstår. Som i sin tur kan göra oss människor sjuka. Bara för att vi vill köpa billigt kött!! ”Glada grisar minskar risken för antibiotikaresistens, vilket innebär att färre farliga bakteriestammar bildas och sprids.” 

Om jag åt kött skulle jag absolut köpa det som är KRAV-märkt och svenskt, dels för djurens skull men också för min egen hälsas skull. Tänk hellre kvalitet än kvantitet när ni köper kött. Man behöver kanske inte äta det flera ggr i veckan utan någon gång och då har nog de flesta råd med KRAV-märkt kött. Det finns otroligt mycket bra alternativ till kött och min lunch såg ut så här i dag.

sites/default/files/IMG_4354.JPG

Visst finns det protein på den här tallriken. Keso blandat med kvarg och dessutom ägg. Väldigt gott och nyttigt 🙂

Läs gärna hela artikeln då jag bara försökte återge lite av vad det stod i den.

https://www.svd.se/opinion/brannpunkt/billigt-kott-kan-gora-oss-sjuka-pa-sikt_3480850.svd

Hoppas ni får en fortsatt skön påskhelg 🙂

No Comments Yet

Comments are closed