Långfredag är ingen vilodag längre

Om ni undrar vad alla människor gör på en långfredag kan jag ge er svaret: de tränar. Jag var på mitt gym kl 10.30 i förmiddags och jag har aldrig sett så mycket folk där tidigare. Härligt !! Efter ett ganska långt och jobbigt benpass var det dags för lunch och eftersom det är påsk passar det alldeles utmärkt med lax. Nu äter jag visserligen lax oavsett högtid eftersom det är bra och nyttig mat. Jag brukar köpa ekologisk lax från ICA eller den norska Salma-laxen. Just den är så otroligt god och dessutom väldigt färsk.

Om ni undrar vad alla människor gör på en långfredag kan jag ge er svaret: de tränar. Jag var på mitt gym kl 10.30 i förmiddags och jag har aldrig sett så mycket folk där tidigare. Härligt !! Efter ett ganska långt och jobbigt benpass var det dags för lunch och eftersom det är påsk passar det alldeles utmärkt med lax. Nu äter jag visserligen lax oavsett högtid eftersom det är bra och nyttig mat. Jag brukar köpa ekologisk lax från ICA eller den norska Salma-laxen. Just den är så otroligt god och dessutom väldigt färsk. Från det att Salma-laxen tas ur havet, går det max 4 timmar innan den har filéats, förpackats och lämnat produktionsanläggningen på väg till kund (info hämtat från salmalax.se).

Jag köper en större bit(back loin) och delar upp så det räcker till minst 2 måltider. Lägger kokosfett i en ugnssäker form och ställer in i ugnen på 175 grader i ca 12-15 minuter. Sedan måste jag tipsa om ett väldigt bra sätt att få i sig mycket grönsaker. Lägg ner olika färska grönsaker i en matberedare och kör dem tills de endera blir fin eller grovhackade, på så sätt är det lätt att äta de där 500 gramen som Livsmedelsverkat rekommenderar oss att äta dagligen. Jag älskar ockå kimchi som är syrade grönsaker. Dem köper jag ekologiska från ett företag som heter “Tistelvind” och som bl.a coop har.

sites/default/files/IMG_4304.JPG

Önskar er en riktigt skön Långfredag 🙂

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer