Linsgryta/soppa

Jag tycker fortfarande att det är lite kyligt ute och det känns som om våren inte riktigt orkar fram. Därför bestämde jag mig för att göra en värmande soppa idag. Jag har gjort den förut och den är verkligen väldigt lätt att göra och full av härliga smaker. Den passar utmärkt både som lunch eller middag och gör man tillräckligt mycket räcker den t.o.m till lunchlådan.

Det här behövs:

Jag tycker fortfarande att det är lite kyligt ute och det känns som om våren inte riktigt orkar fram. Därför bestämde jag mig för att göra en värmande soppa idag. Jag har gjort den förut och den är verkligen väldigt lätt att göra och full av härliga smaker. Den passar utmärkt både som lunch eller middag och gör man tillräckligt mycket räcker den t.o.m till lunchlådan.

Det här behövs:

  • 1 gul lök(hackad)
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 röd chili(urkärnad och hackad)
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tetra krossade tomater
  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 dl linser
  • 1 näve bladspenat(kan uteslutas)
  • 1 kruka koriander(kan uteslutas)

sites/default/files/IMG_4244.JPG

Gör så här:

  1. Hetta upp kokosfett i en gryta och fräs lök, vitlök, chili och ingefära utan att de får färg
  2. Tillsätt kryddor och låt fräsa någon minut under omrörning
  3. Häll i krossade tomater, kokosmjölk och rör om och låt koka upp
  4. Tillsätt linser och låt grytan sjuda under lock ca 7 minuter tills linserna är mjuka men har tuggmotstånd
  5. Blanda ner bladspenat och klipp koriande och strö över

sites/default/files/IMG_4251.JPG
En skiva surdegsbröd till är inte fel och dessutom klickade jag över lite turkisk yoghurt.

Hoppas det smakar 🙂

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer