Hemgjord müsli

Det finns ett stort utbud av olika müsli- och granolasorter i butikerna idag. En del har bra innehåll, andra lite sämre, tycker jag. Men det är ganska enkelt att göra din egna müsli med bra innehåll och då menar jag utan tillsatt socker och gärna ekologiska produkter.

0 Shares

Välkommen 2017

God fortsättning på det ny året. Hoppas du har haft en riktigt bra jul- och nyårshelg.

Ett nytt år är verkligen som ett oskrivet blad fullt av nya utmaningar och möjligheter. Möjligheter att lägga vanor, ovanor, beteendemönster eller kanske relationer bakom dig.

0 Shares

Smoothie med julsmaker

Julbelysning, tomtar och granar i all ära men för mig är det smaker och dofter som mest får mig att tänka på jul. Särskilt vissa kryddor som kanel (äter jag visserligen året om), ingefära, kardemumma och kryddnejlika. Det finns säkert fler.

Häromdagen gjorde jag en smoothie med massor av härliga julsmaker. Den passar lika bra till frukost som mellanmål och ger bra mättnad.

Det här behövs till 1 glas (ca 2-2,5 dl)

0 Shares

2:a advent

Jag var på födelsedagsfirande hos min svägerska idag. Hon jobbar i en bokhandel i Stockholm och vi kom att prata om vad som är populärt nu inför jul. Hon sa att som vanligt är det massor av olika bak- och kokböcker som säljer bra. Nu innan jul ska vi ju baka och fixa hur mycket som helst.
Och vips 2 dagar efter julafton ska alla “komma i form”. Så bort med alla (onyttiga) mat- och bakböcker och fram med allt som är “nyttigt”.

0 Shares

Internationella vegandagen idag

Har ni koll på att det är den Internationella Vegandagen idag? Nä, det hade inte jag heller men tack och lov för sociala medier där alltid någon har koll på alla dessa temadagar.

0 Shares

Lätt att göra eget äppelmos

Jag är ju så lyckligt lottad som har ett alldeles eget äppelträd i min trädgård och jag brukar skryta med att det är absolut världens godaste äpplen.

0 Shares
bbb