En dag i Belgrad.

2017-06-20

 

Hej på er! Idag startde vi dagen med att köra ett gympass på X-Gym. Det är lite extra jobbigt att träna när det är så varm här, sveten sprutar! Efter träningen tog vi oss till stan i Belgrad för att träffa ett par vänner och ta en fika. 


 

Innan vi möttes upp så tog vi oss till en restaurang för att äta lunch, det är så varmt ute så vi satt innomhus med AC. Vi är konstant svettiga och törstiga men även hungriga eftersom maten här är så god :) 

 

 

Idag beställde vi in nästan 1 kg olika typer av kött som serverades på en bädd av pommesfrittes. Vi beställde en sallad med tomat, gurka och ost och nybakat bröd! Det här äter vi nästan varje dag här, kött, framförallt lamkött och sallad! 

 

 

Det fins gott om restauranger här i Belgrad, men det är som alltid svårt att veta vilken som serverar god mat osv. Som tur är har Milomir koll så det är som att ha en egen guide till guldgruvorna! 

 

 

Efter lucnhen tog vi oss till ett ställe i Belgrad som heter Ada sjön, där mötte vi Alexandar och Jovana för en fika. Ada är en konstgjord strand som de byggt runt sjön som rinner mitt i Belgrad, det är 5 km på ena sidan och 5 km på andra så du kan ta en prommenad på 1 mil runt Ada. Runt hela stället finns det massvis med caffeér, restauranger, uteklubbar, aktivteter och mycker mer! 


 

Milo beställde pankaka och jag en Is-latte, det är ju så varmt så det går inte att dricka vanlig varm latte! VI hängde här på Ada någon timme i skuggan, vi ångrade oss att vi inte packade badkläder!! 

 

 

En riktigt härlig dag! Hoppas ni har det bra hemma i Sverige med bra väder! Nu hänger vi hemma i huset men funderar på att åka och ta en glass någonstans, det är så skönt när allt är öppet sent :) 

På världskonferens i Belfast

2017-06-20

Hela förra veckan var jag i Irland på världskonferens i Supported Enployment, Work for all - a global perspective! Det är precis vad det låter som, en konferens som rör arbete i ett globalt perspektiv, och Supported Employment är den gemensamma arbetsmetod vi arbetar med för att få fler människor i arbete. Det var 670 deltagande från 47 olika länder!! Jag har lagt ut två inlägg tidigare varav ena var om studiebesöket vi gjorde i Dublin. Här kommer resten av bilderna från Belfast :)

 

 

 

 

Vi var på detta magiska ställe, Parliament building, på en Öppningsceremoni dagen innan konferensen där vi fick mingla och knyta kontakter med representanter från andra länder. 


Det var en rolig upplevelse att delta och ännu roligare att vi var för för att prata om just det projekt vi arbetar med så vi fick möjligheten att sprida det vidare. Det är precis det en konferens handlar om, lärande! 


Konferensen avslutades med en fantastisk middag i Titanic building!! Båten Titanic byggdes i Belfast och det är ett stort museum där varav middagssalen i Titianic building ser ut precis som den i båten!! Ni som sett filmen kanske känner igen det :) Kunde ju inte gå misste om en selfie och Madde tog en bild på mig precis när jag tar en selfie!

 

 


 

 

 

 

Efter en fantaiskt lärorik vecka så tog vi flyget hem till Sverige igen. För min del så bytte jag bara plan och stack vidare till Belgrad, Serbien där jag nu är och har semester tillsammans med Milomir :) 

 Tävling!!

2017-06-18

 

Tävling!! 300 kr i pressentkort på Matsmart! 

 

 

  • I samarbete med Matsmart har vi fått möjlighet att tävla ut ett presentkort på 300 kr !!! På Matsmart kan du shoppa massvis med mat för 300 kr och desstuom får du hem det på posten eller till dörren!

  • För att vara med och tävla gör du så här: 
    - Följ workoutknockout.se och matsmart.se på Instagram (klicka på texten för att komma dit! 
  • - Tagga en vänn på inlägget 
  • - Motivera varför du vill vinna med emojis 
  • För dig som inte har instagram ännu skriv en kommentar i detta inlägg :) 
  • Tävlingen pågår till Onsdag 21/6 kl 20.00! 

    Info om Matsmart: Vi handlar regelbundet på Matsmart och tycker det är en jätte bra sak. Matsmart vill bidra till att minska matsvinnet och köper in varor som matproducenterna inte kan sälja, tex pga tryckfel, kantstötning eller korta utgångsdatum. Till väldigt bra priser kan du köpa bra mat och samtidigt bidra till miljön!

Studiebesök i Dublin

2017-06-14

Det är vår tredje dag här i Irland och jag bjuder på några bilder från igår. Jag var för alldelles för trött för att blogga då, men här är jag i svarta jeans från Esprit och en svart lång kappa från H&M. Kanske svårt att se eftersom jag smälter lite in i bilden som blev ganska mörk. Bakom mig har jag Deparment of Education and Skills och vi har precis avslutat ett jätte bra studiebesök. 

Vi har pratat om vårt projekt och spridit den arbetsmetod vi jobbar med för att få ut människor från ekonomiskt bistånd ut i egen försörjning via arbete eller studier. Vi arbetar mycket med transnationella sammarbeten och gårdagens studiebesök var verkligen jättebra på många sätt.

Dublin har väldigt många fina gator och pubbar, mycket färger på husen och är även enormt trevliga! Bara pluss från min min sida. VI gick runt mycket igår eftet mötet och det var det verligen värt! 

Vi passade på att vila fötterna och luta oss mot husväggen och titta på alllt folk på stan! Det gäller att ta vara på tiden när man är bortrest. Dublin är verkligen en fin stad och bra utbud på barer, pubbar, restauranger och shopping.
Imorse var det dags att ta tådet med Belfast och ikväll ska vi på en middag på konferensen. Så jag och Madde ligger just nu på hotellrummet, jag bloggar och hon läser en bok! Titta in senare på bloggen så hoppas jag att kunna dela lite bilder från den :)

Glöm inte att följa oss på instagram på workoutknockout.se! Du kommer till oss genom att klicka HÄR

Det här händer i Belgrad!

2017-06-14

 

Milomir är i Belgrad i Serbien inför ett bröllop som vi ska till på lördag! Det är hans vän Nikola som gifter sig, som ni ser här på bilden. Milo skilckade lite bilder till mig, bland annat denna då de var i på stan i Belgrad, och tydligen kramades med en orm!! På lördag är jag med tillsammans med MIlo i värmen! :) 

Till Världskonferens i Irland!

2017-06-11

 

Just nu sitter jag på Clarion Hotell Arlanda på rummet tillsammans med min kollega Madelene. I morgon tidigt tar vi flyget till Irland :) Vi ska medverka i den första Världskonferensen i Supported Employment och IPS - Individual Placement and Support som kommer att hållas i Belfast, Irland! Det ska bli så spännande att få lyssna på flera intressanta föredrag och workshops som alla handlar om arbete och ekonomi. Under torsdagen kommer även det projekt jag arbetar med tillsammans med Tina, Lina och Madelene pressenteras!

IMA - Individuella Möjligheter till Arbete är projektet och är en av fyra som blev uttagna av 250 bidrag från hela världen inom område arbete och försörjning och vi kommer att tala på Världskonferensen och lytfa fram projeketets framgångsfakorter och andra viktiga delar vi vill dela med oss av. 

 

 

Här jag och Madelene på bussen på väg till Arlanda! Vår fantastiska projektledare Tina sitter tillsammans med vår chef Lina framför oss :) Innan vi åker til Belfast kommer vi stanna två dagar i Dublin för att besöka ett annat projekt som även de finansieras av Europeiska Socialfonden, vilket även IMA finanserias av! Vi ser verkligen fram emot vad veckan har att erbjuda! 

 

 

Nu är det dags att sova då vi ska upp kl 05.00 i morgon för att äta lite frukost innan vi flyger. Jag hoppas på att vi har tillgång till wifi i Irland så jag kan uppdatera er om resan, har även hör att det ska vara väldigt fint i Irland. Vi kanske även får en uppdatering från Milo eftersom han med är utomlands just nu! 

Vi ses i Irland hörni! 

Pizza time!

2017-06-10

Kräftpizza till lördagsgodis! 

Idag har det varit en fullspäckad dag då vi åkte till flygplatsen kl 06.30 för att Milo skulle ta flyget till Belgrad. Sedan åkte jag tillbaka hem och packade ihop min resväska då jag åkter till Irland i morgon på jobb. Vi håller er uppdaterade här på bloggen under resorna! 

Sen fick det bli lite snabbstädning hemma då min vän som är på besök från Stockholm kommer sova hos oss när vi är bortresta. Det är ju även studenten här i stan idag, så jag och min mamma var och kollade på flaken som åkte runt och sedan avslutade vi med att gå och käka pizza. Ritkigt gott,  jag har längtat efter kräftpizza i tre veckor.

Nu är det filmdags och hemmahäng för att orka resa i morgon. Trevlig lördagskväl på er!

Nu skriver jag om mode och skönhet i SportHälsa!

2017-06-10

 

 

Varje vecka kan ni läsa mina tips inom mode och skönhet på SportHälsa! Jag kommer att dela med mig av mina favoriter, mode och träningskläder, skönhetsprodukter och lite annat härligt! Självklart uppdaterar jag även bloggen med inläggen och länkar till artikeln på SportHälsa! 

 

Här hittar du hela artikeln! 

Veckans övning!

2017-06-08

Veckans övning - välta däck!

Prova du med och se hur många set du kan! 

Klicka på bilden för att se videoklippet. Missa inte att följa oss på Instagram med på workoutknockout.se och på Facebook på workoutknockout :)