Veckoplanering

Hej!

 

Hej!

 

Vaknade upp till en väldigt grå och blåsig måndag måste jag säga. Det känns som att hösten verkligen är här nu. På ett sätt tycker jag det är väldigt skönt- det blir svalare, man kan tända ljus inomhus och skuldfritt kolla netflix på kvällarna. Stora tröjor, halsdukar och rejäla kängor. Hösten är också en nystartstid, jag har aldrig riktigt sett det nya året som samma start som en ny termin. Det enda negativa är att med det kallare och skiftande vädret kommer mina leder påverkas och göra mer ont. Något med den fuktigt kalla luften som ofta ändrar temperatur här tror jag. 

 

Bild tagen för exakt ett år sen efter en löprunda i skogen och upp för berg. Var rätt så trött! 😛  

 

Den här veckan har jag gjort något annorlunda med kosten – nämligen förberett mycket mer än vanligt och skrivit upp vad och när jag ska äta. Detta handlar kanske lite om att få ordning på vikten – men den stora grejen är att spara energi (på bestämma vad som ska ätas, är det förberett osv) och få ordning på lite sockersug. Har valt att minska lite på kolhydrater, och äta mer fett. Vilket känns jättekonstigt och att det känns jättekonstigt är också konstigt! Det är ju en sak att undvika fett i form av chips, men känns egentligen helt naturligt att äta avokado, nötter, olivolja osv. Så det är tråkigt att en på något sätt blivit så rädd för fett! Jag har alltid tidigare valt yoghurt med låg fetthalt osv. En annan sak är att jag läst i en Facebook grupp för reumatiker att det är flera som upplevt minskning av sin värk genom att dra ner på kolhydrater så det ska bli spännande att se om det ger någon effekt!

 

 Dagens frukost – pannkaka gjord på ägg, kokosmjöl mm med bananer och mandelsmör. Så gott! För övrigt väldigt mättande också. 

Veckans träning är precis som de senaste månaderna – vad jag känner för. Jag har dock skissat upp en preliminär planering – som det är helt okej om den inte blir av. Det är så väldigt skonsam och lågintensiv träning som gäller nu. Jag orkar helt enkelt inte någon styrketräning eller högintensiv konditionsträning för tillfället. Det känns inte bra i kroppen. Det känns bättre att fokusera på mer rörlighet och vardagsmotion. Jag kan riktigt känna hur kroppen är i behov av det så jag anpassar mina veckor till förmån för lugnare träning.

 

Så här ser min preliminära planering ut:

 

Varje dag:

– Sjukgymnastik

– Qi gong (efter program jag fått från reumarehab förra året)

– (eventuellt) Yoga with Adrienne

– Promenad (med stavar som den hobbypensionär jag är!)

 

Måndag:

– Simning

 

Tisdag:

– Medicinsk yoga

 

Onsdag:

– Yoga

 

Torsdag:

– Simning

 

Fredag:

– Yoga

 

Som ni ser är det inte något ös eller högt tempo här inte. Jag ska fokusera på att få in rörelse mer naturligt i vardagen tänkte jag – hellre orka röra mig mer på jobbet, i hemmet, går promenader, laga mat osv än att lägga all min energi på en timme i gymtid. Den tiden då jag klarar av båda kommer komma, men det är inte just nu. Vilket jag försöker intala mig är helt okej! 

 

Helgen har jag inte planerat ännu, utan det får bli som det blir. Tänker att helgen kan ge utrymme för en och annan långpromenad, eller så kanske jag ta med sambon att klättra, svampplockning eller vad som helst. Kanske får jag feeling och känner för styrketräning med kroppsvikt. Vi får se vad som händer!

 Älskar ljungen vid den här årstiden, det är så fint att se bergen färgas lila 🙂 Ska ganska omgående försöka plantera lite ljung i krukor på balkongen, just nu är det en gravplats av sommarens blommor.. hehe. 

 

Hoppas att ni får en bra vecka!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer

Sporthälsa