Skogspromenad

Hallå 🙂 

Hallå 🙂 

Hård och svettig träning i all ära, men visst är det skönt att bara gå i skogen ibland? 🙂 Min favorit är att lyssna på träningspodden eller musik men idag körde jag utan hörlurar. Så skönt att bara lyssna på omgivningen, höra hur gruset knastrar under skorna och med ens fick hela promenaden ett lugnare och behagligare tempo. Ingen powerwalk här inte, bara en lugn och skön promenad till ljudet av naturen. Vad hände med det egentligen? Det känns som att allt måste göra någon nytta jämt. Jag känner själv hur jag jagar det. Tex att planera resten av dagen medan jag promenerar och visst, ibland behövs det, men det var så skönt att bara sätta en fot framför den andra och låta det ta den tid det tar. 

Förra året när jag var på reuma-rehab så fick vi deltagare en uppgift i att ”bara vara”. Jag bävade och tänkte ”åh nej nu ska vi sätta oss och andas eller meditera aaaaplänge”, något som stressade mig vilket var ett stort tecken på att jag faktiskt behövde stressa ner. Men nej, vår uppgift var att borsta tänderna och inte göra något annat än det. Stå till, och bara borsta tänderna. Inte gå runt. Inte göra några tåhävningar, plocka undan disk eller ”smarta lösningar” för att effektivisera allting. Bara stå, framför spegeln och tänka på att borsta tänderna. Det var så jäkla svårt! På riktigt.

Jag går fortfarande runt ibland när jag borstar tänderna men då och då har jag lärt mig att stå till och bara låta några minuter inte handla om att vara effektiv. Precis som dagens skogspromenad. Lugnt och behagligt tempo. Att jag hade mina vanliga kläder hjälpte nog också. Ibland känns det som att jag måste ta på mig träningskläder när jag ska ta en promenad, vill ju vara effektiv och göra det till en powerwalk kanske! Men med mina vanliga jeans och handväska med fransar blev hela min tankegång en helt annan än att effektivisera promenaden. Det blev ett helt annat fokus på att vara här och nu.

Så istället för en fysiskt ansträngande promenad blev det en mentalt avslappnande promenad. Självklart kan dessa överlappa varandra, en svettig löprunda kan också vara mentalt avkopplande. Men just idag behövde jag en hörlursfri, långsam gång genom skogen. 

Vad behöver du? 

No Comments Yet

Comments are closed