Nytt år, nytt träningsprogram!

Hej allihop!

Hoppas ni har haft en god jul och ätit mycket god mat. Själv känner jag mig fortfarande mätt..

Hej allihop!

Hoppas ni har haft en god jul och ätit mycket god mat. Själv känner jag mig fortfarande mätt..

Hela den här hösten känns det som träningen har legat på is för min del (även om jag har tränat en hel del, men inte med samma hjärta och entusiasm som jag haft tidigare). Det känns inte alls bra. Träningen har inte varit prio ett eller något jag tyckt varit särskilt roligt. Och träningen för min del måste vara prio ett. Det är i princip som att jag har slarvat med min medicin hela hösten för att jag inte varit motiverad. Men så är livet ibland. Vi kan inte vara perfekta eller göra allting efter schema och till punkt och pricka hela tiden. Vi måste ge oss själva ett break. Och det har jag gjort under hösten.

Nu är ett nytt år på väg och det är så magiskt och skönt på något sätt. Nytt år, nya rutiner och vanor, ny motivation och nya tag. Förändring ska bli ledordet för 2017 för min del. Jag tänker inte avge en massa nyårslöften. Men jag tänker försöka göra mitt bästa för att fokusera på min hälsa nästa år. Den enkla julklappen jag fick av min mamma fick mig att tänka i de här banorna. En bok. Stora träningsboken för kvinnor. Jag hade önskat mig den för att jag följer (och är lite lätt besatt) av träningspodden och därmed Jessica Almenäs och Lovisa ”Lofsan” Sandström som skrivit boken. Har ni inte lyssnat på den, gör det NU! J

Boken var så mycket bättre än vad jag förväntade mig, den är inspirerande, motiverande och tydlig och pedagogisk. Jag har blivit supertaggad till att börja om med styrketräning och kommer följa det programmet som de presenterar i boken. Programmet sträcker sig över 12 (!) månader och är uppdelat i perioder om 6 veckor. Upplägget är enkelt, strukturerat men flexibelt och jag har känslan av att då upplägget varieras efter 6 veckor är det svårt att tröttna. Tre pass i veckan rekommenderas och träning utöver är bara bonus. Då det är ett generellt träningsupplägg kommer jag att justera några av övningarna efter reumatismen (exempelvis är jag avrådd från att göra militärpress, så den behöver jag hitta ett alternativ till).

Nästa vecka startar jag med upplägget, är det någon som hänger på?! Kommer skriva ut i bloggen vad det är för övningar och hur jag anpassar efter Ankyloserande spondylit.

Upplägg vecka 1:

tisdag – Pass 1

torsdag – pass 2

lördag – pass 3

Programmet är att man ska köra 4 pass + ett fokuspass i ett rullande schema under en sexveckors period. Efter sex veckor fortsätter schemat att rulla men själva intensiteten i övningarna förändras och varieras mellan enkelset, superset osv. Läs gärna boken för en mer detaljerad och mer pedagogisk förklaring.. 😛

God fortsättning! 🙂

 

 

Källor

Text: Stora träningsboken för kvinnor (Norstedts 2016) Almenäs, Jessica & Sandström, Lovisa

Bild: Privat 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer