Frustrerande start på året

Hej världen

 

Hej världen

 

Det har gått en och en halv dag sen jag såg världens ljus. Jag är instängd i min lägenhet med en hosta som vill att jag ska bli av med mina lungor och en hals som river sönder mitt bröst. Jag känner mig ynkligast i hela världen. Och kanske en aning dramatiskt. 

 

Det är bara så typiskt. Är det inte alltid så här? Det planeras för ett nytt år och en ny träningsvecka. Taggad till tusen och supermotiverad. Och så kommer den. I ett lurigt bakhåll utan någon som helst förvarning. Förkylningen. Förkylningen som alla c-vitaminer, d-vitaminer och ingefärsshottar inte har en chans mot. Och så ligger man däckad i soffan och sträckkollar serier (om man orkar hålla sig vaken) med halstabletter och hostmedicin i en enda röra runt om sig.

 

Men inte är jag bitter och dramatisk vid förkylningar inte! Inte ens lite! (kära familj som jag trakasserar med meddelanden om att jag är sjuk kan ignorera just den här meningen).

 

Igår morse hade mitt envisa jag en förhoppning om att jag skulle kunna träna ikväll. Min hals har nu högt, rivigt och tydligt förkunnat att detta inte kommer ske. Mitt förnuftiga jag har motvilligt accepterat detta och tagit beslutet att börja träningsveckan nästa vecka. Lugn yoga är det som gäller OM jag ska börja träna den här veckan. 

 

För att muntra upp mig själv har jag gjort en lista på hur det är möjligt att behålla träningspeppen från förkylningssängen: 

 

  1.  Googla. Google is your best friend. Surfa runt på träningsbloggar, kolla instruktionsvideor, läs tips och inspiration på hemsidor om träning (det finns måååånga). 
  2.  Läs träningstidningar/böcker.
  3.  Packa och förbered träningsväskan för nästa vecka. Eftersom jag inte duschar på gymmet och därmed har mer plats i väskan har jag packat ner kläder för alla fyra gånger jag planerar att spendera där nästa vecka hehe. 
  4. Planera inför nästa träning.
Nu är jag helt slut av att ha suttit upp och skriva så det är nog bäst att jag vilar lite 😛 Det är kanske det bästa med förkylningar. Att det är helt okej och normalt att sitta i pyjamas hela dagen och slappa i soffan. Minus hosta ut lungorna då. 
Ta hand om er 🙂 
Längtar till sommaren och att springa ute:) 


Inga kommentarer

Stängt för kommentarer