Funkisdag med Friskis & Svettis

Godkväll!

 

Godkväll!

 

Igår var det dags att på riktigt invigas som en medlem av Friskis och Svettis funktionärer. Jag har varit funkis sen i våras och jobbat under sommaren och en bit in på hösten men då jag är så pass ny  har jag aldrig deltagit på något som funkisdagen. Det är en dag för alla funktionärer och ord som teambuilding och aktiviteter och lagkänsla hör till här.

 

Vi samlades redan halvtvå igår i ett friluftsområde där vi blev indelade i lag och skulle orientera oss fram till olika stationerna. Istället för kontroller vid stationerna var det olika uppdrag; typ leta efter saker på S, bowling med petflaskor, klädlinetävling, gåtor, kasta potatis, rulla däck osv). Det var svinjobbigt! Men jätteroligt. Det blev en bra promenad på över tre timmar där vi vandrade runt till de olika stationerna.

 

Vid däckrullningen kände jag att “hoppsan, nu kanske jag skulle sagt till innan vi började att jag har reumatism med värk i bröstbenet och nedsatt konditionsförmåga och dessutom dålig kondis?” men det tänkte jag inte på utan körde på sen ändå. Det blir lätt så för mig, att jag så gärna vill någonting och då skiter jag i de begränsningarna jag har och kör på ändå. I vissa fall är det bra och andra, inte så bra. I det här fallet var det nog helt okej.

 

Efter dagens aktiviteter blev det en stunds paus så alla kunde duscha och göra sig iordning för kvällens festligheter med temat “white night”. Har aldrig varit på något sådant så det var kul! Panikshoppade i fredags då min garderob inte direkt skriker vitt..

 

Middag och prisutdelning på kvällen var kul, och trevligt att få prata med många, även om jag fått småprata lite med de flesta när jag står bakom kassan. Det är det som är så kul med att jobba ideellt på ett gym, man lär känna så mycket folk och det är alltid så famijärt när man ska träna. Jag trodde jag var den typen som gärna ville vara anonym i min träning och på gymmet, men det är faktiskt rätt så motiverande att man ofta träffar på någon på gymmet att heja på (i både kämpar-och artighetsanda).

 

Kom ändå hem i tid tycker jag (halvtolv) men idag har jag varit helt slut! Vaknade vid tre inatt av illamående och tror att det beror på att min kropp är helt slut efter gårdagen. Det låter kanske som att det inte var så mycket men alla aktivititeter och festligheter och att jag hade ont i bröstben och rygg tog mycket energi. Imorse skulle jag egentligen gått upp rätt tidigt för att köra en distansrunda men tog mig inte upp ur sängen förrän vid elva! Det är på tok för sent men det är bara att lyssna på kroppen som gäller i det läget. Har vilat/sovit hela dagen, ätit en massa onyttigheter och kollat på film. Sitter just nu ute på altanen och skriver det här så jag skulle få lite frisk luft 😛

 

Man får ha såna här dagar ibland. Det måste vi försöka tillåta oss. Det är bara sunt tror jag. Imorgon är det nya tag med träning och bättre kost, efter dagens vila tror jag att jag kommer känna mig mycket piggare imorgon.

 

Ha en fin kväll allihop 🙂

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer