En eventuellt galen idé

Häromdagen var det en annan reumatiker som skrev en statusuppdatering i en Facebookgrupp jag är med i. Han skrev om Höga Kusten Trail. Det är ett upplevelselopp som går från FriluftsByn i Docksta (ca 4 mil söder om Örnsköldsvik) så det är en bit upp i landet. Jag blev såklart nyfiken på detta så googlade och blev inspirerad till tusen. Herregud vad roligt det hade varit att ha genomfört ett sådant lopp. Och vilken känsla att genomföra det med reumatiska leder.

Häromdagen var det en annan reumatiker som skrev en statusuppdatering i en Facebookgrupp jag är med i. Han skrev om Höga Kusten Trail. Det är ett upplevelselopp som går från FriluftsByn i Docksta (ca 4 mil söder om Örnsköldsvik) så det är en bit upp i landet. Jag blev såklart nyfiken på detta så googlade och blev inspirerad till tusen. Herregud vad roligt det hade varit att ha genomfört ett sådant lopp. Och vilken känsla att genomföra det med reumatiska leder. Jag hade på riktigt känt mig oövervinnlig om jag så kröp i mål efter en sån utmaning.

Loppet är på 43 km och man har 12 timmar på sig att gå i mål. Man kan välja mellan att springa, jogga eller snabbvandra och jag tänker att det är väl bara att blanda och köra på så mycket man orkar. Jag är så sugen på att genomföra detta men är än så länge bara i idéstadiet. Jag behöver träna upp min kondition. Bygga upp mer muskler kring lederna. Springa. Väldigt mycket. Å andra sidan har jag ett helt år på mig att träna. Och det hade varit mitt livs största utmaning hittills, vilket alltid är kul! Anmälan öppnar den 30e oktober så har ganska lång tid på mig att smälta min galna idé och se om det blir av! Vad tycker ni? 😀 Spana in den här videon!

 

 

I vilket fall som helst så gav min sambo och jag oss ut och joggade slingan här i närheten som är något kortare än Höga Kusten (den är bara fem km hehe), men det är skog och grus och stigar och upp för berg, på berg, ner för berg, genom skog och helt enkelt väldigt mycket terräng. Vi joggade och gick och joggade och gick och vilade och joggade och det var helt underbart. Jag älskar att vara ute i naturen och springa. Jag blir så lugn och exalterad på samma gång och det är en skön känsla.

 

Ta hand om er 🙂

 

“Fästingfashion” kallar jag detta, att ha höga strumpor innanför tightsen. Allt för att undvika de små minivampyrerna som lever i skogen 😀

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer