Säger upp reumatismen

Godkväll!

Godkväll!

Vet ni vad? Det räcker nu. Jag tänker inte ha reumatism längre. Jag vägrar. Jag vet att jag inte kan bli av med det eftersom det är en kronisk sjukdom och bla bla men jag tänker inte ta hänsyn till den längre, inte mer än jag absolut behöver. Nu har jag haft det jobbigt en bra tid och tagit det lugnt med träning och så vidare och jag har ändå ont. Och jag är inte en tålmodig varelse när det gäller sånt här så jag tänker inte avvakta eller vänta eller vara försiktig längre. Jag tänker på hur min läkare i Växjö brukade prata om träning och rörelse och han fick det att låta som att jag skulle röra mig som en elitidrottare nästan. Så nu ska jag testa hans filosofi tänkte jag. Kroppen är ändå gjord för att röra på sig och min bråkar bara lite ibland så nu kör vi och ser om detta fungerar. En elitidrottares schema blir svårt dock för; 1, jag är inte bra på någon sport. Överhuvudtaget. 2, Jag känner inte riktigt att jag kan etablera mig som elitidrottare när jag varken eller bra på sport eller har gjort något inom idrott tidigare. 3, Jag har ingen ambition att bli elitidrottare i någon sport. MEN, jag kan ju röra på mig så mycket mer på dagarna om jag bara planerar och ger mig fan på det. Så de senaste dagarna har det varit reumabootcamp snarare än reumarehab som gällare. I måndags sprang jag till jobbet, följt av en två timmar lång promenad efter jobbet och gymträning på kvällen. Igår yogade jag innan jobbet, stavgång i två timmar efter jobbet och gymträning på kvällen (och gud, blir trött bara av att korrekturläsa, hur orkar jag hålla igång?! Men det är väl just det, jag har varit så mycket inte igång att jag nu får en riktig kick av att köra igång rejält. Plus, min ”beat bechterews” anda är i full sving).

Samma upplägg som igår hade jag på träning idag fast jag skippade yoga för kände att jag ville prioritera sömn när jag började sju på morgonen imorse..och en timme mindre promenad för det började ösregna och jag blev kall. Men vet ni? Jag mår fantastiskt i kroppen. Mina axlar och bröstrygg knäcker lite och min höft är stel som fan och den andra värker och det strålar lite smärta ner i benet från ryggen men det är ju ingenting! Eller jo, klart det är, men inte i jämförelse med vad det kan vara och vad jag har upplevt och det är inte hela tiden heller. Och jag är så där skönt trött i kroppen, som man bara blir av träning. Den tröttheten kan jag leva med och må bra av.

Det här schemat blir svårt att upprätthålla sen när jag lyckas hitta mer jobb men som en tillfällig bootcamp för att sen kunna sortera ut ut vad jag vill/behöver prioritera fungerar det jättebra. Men jag har inte glömt vilan, så imorgon blir det bara promenad. Men jag tror på riktigt att just min kropp med mina leder mår bra av att röra på sig så här mycket. Kanske allas kroppar gör det, vem vet? Det enda jag vet är du och jag och alla andra ska göra det som vi mår bra av. Ingenting annat. Nu ska jag äta mat, för gud vad hungrig man blir av så här mycket rörelse.. 😀 

Ha det gött! 🙂 

sites/default/files/Namnlöst_2.jpg

 

#beatbechterews

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer