En utmaning – 5 dagars kroppspepp

De senaste dagarna har inte varit någon picknick precis och jag har inte orkat någonting. Det enda jag har prioriterat är att rensa förrådet innan flytt och att träna. Ingenting annat. Men allting värker. Ländryggen, höfterna, bröstrygg, bröstben, axlar, nacke. Och vet ni, jag är så trött på att allting värker.

De senaste dagarna har inte varit någon picknick precis och jag har inte orkat någonting. Det enda jag har prioriterat är att rensa förrådet innan flytt och att träna. Ingenting annat. Men allting värker. Ländryggen, höfterna, bröstrygg, bröstben, axlar, nacke. Och vet ni, jag är så trött på att allting värker. Humiran verkar inte göra sitt, men i samråd med sjuksköterska på reumatologen ska jag börja igen med en medicin som jag tagit tidigare och ta den på kvällarna också. Sjukgymnast har över telefon gett mig lite övningar att göra när det gör som mest ont i bröstbenet. Hon säger att det är viktigt med djupandning och att gå upp och gå. 

sites/default/files/e941251696a7c62d3a7b49adb04da42d_0.jpg

 

Jag är så trött på att ha ont nu. De senaste dagarna har varit väldigt deppiga, mycket gnäll och jag är så sur på allt vad reumatism heter. Och så måste det få vara ibland. Jag måste få vara arg och sur och ledsen och gnälla och gråta och svära. Det är helt okej. Vi måste alla få göra det, vad vi än går igenom. Vi måste få må lite dåligt. 

 

*

Men vad som är ännu viktigare är att vi måste få låta oss må bättre också. Jag är så trött på att må dåligt för att jag har så ont. Jag är trött på att jag hatar min kropp för att den är stel, för att den värker, för att den har inskränkt rörlighet, för att den inte kan gå ibland, för att den inte kan resa sig fort, för att den väcker mig mitt i natten av smärta, för att ryggen värker när jag suttit stilla för länge, för att det ibland är tungt att andas, för att höfterna låser sig när jag går och för att det gör ont ont ont. Men jag tänker inte vara ett offer för min smärta. Jag vaknade idag med ett välbekant jävlar anamma som jag saknat de här senaste dagarna. Ibland behöver jag komma till botten för att ta mig upp igen. Och jag tänker fokusera på det som är bra. På det min kropp kan göra. På det jag kan göra och på det som gör mig glad. Så jag har skapat en liten utmaning som jag hoppas att ni också hänger på! 5 dagars kroppspepp. I fem dagar vara tacksamma för det våra kroppar klarar av att göra och fokusera på det. Det är faktiskt svårare än vad man tror.. och bättre också för den delen! 

 

 

DAG 1: Tack för att jag kan rensa i förrådet och träna på gym. 

 

 

That’s it. Det behöver inte vara svårare än så. Det behöver inte vara mer avancerat än så. De allra enklaste sakerna kan vara det som man blir glad över. Som att gå upp ur sängen eller gå en promenad. Göra iordning frukost eller kunna dra till gymmet.

sites/default/files/bild kopia_0.jpg

 

Nu känns det mycket bättre och dags att ta tag i detta så kallade liv! Idag fortsätter rensning av förråd med vilopauser och förhoppningsvis ett träningspass på gymmet. 

 

Ha en fin dag! Och:

 

sites/default/files/FullSizeRender3_0.jpg

No Comments Yet

Comments are closed