Inför läkarbesök

Mina höfter är sjukt stela idag efter gårdagens bröllopsfest med dans och några omgångar av leken tafatt med brudens små döttrar, men det är det lätt värt! Vackert bröllop och rolig fest 🙂 

Mina höfter är sjukt stela idag efter gårdagens bröllopsfest med dans och några omgångar av leken tafatt med brudens små döttrar, men det är det lätt värt! Vackert bröllop och rolig fest 🙂 

I fredags var jag på läkarbesök och blev sjukskriven. Jag har ganska nyligen inte fortsatt på ett vikiariat just för att jag känner att jag inte klarar av det med min sjukdom. Inte i nuläget. Och det känns såklart skittråkigt, för det är något jag har studerat till. Men så är det och i framtiden när jag mår bättre kan jag säkert återgå till det! Men nu behöver kroppen och själen vila och efter sjukskrivningsperioden kommer jag få gå ett rehabprogram hos reumatologen som jag har stora förhoppningar om! Dessutom väntar jag på att min nya medicin ska kicka in ordentligt. Det ska bli så skönt att ha en period här framöver då jag bara kan fokusera på att må bra och stabilisera reumatismen på något sätt. När man är sjukskriven blir det ju som att ha ett jobb – att må bra.

 Jag var jättenervös inför mitt läkarbesök, för jag var rädd att min läkare inte skulle förstå min situation eller hur jag upplever min smärta. Men det gjorde han som tur var men i vilket fall som helst så tänkte jag dela med mig av lite tips inför läkarbesök som jag tycker är bra att tänka på.

 

  • Ta med en anhörig/nära (om du vill och om det går).  De kan hjälpa dig att ge en bättre bild av din vardag, som läkaren inte ser.
  • Skriv ner innan hur ditt liv ser ut: vad är svårt att klara av i vardagen? Vad fungerar? Vad fungerar inte? Finns det något som får dig att må bättre och isåfall vad? Finns det något som gör att du blir sämre? Skriv ner allt!
  • Skriv ner alla frågor du har innan besöket.
  • Skriv ner vad läkaren säger. Det händer att man lätt är så inne i besöket och när man går därifrån kommer man knappt ihåg vad läkaren sa.
  •  STÅ PÅ DIG! Läkaren må vara expert på medicin och diagnoser, men du är expert på dig själv och din egen upplevelse av sjukdomen och vad du behöver.
  • Våga ställ frågor. Och våga ställ dom flera gånger.
sites/default/files/lakare.

 

Skriv gärna om ni har fler tips så lägger jag till dom i listan! 🙂

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer