Du är inte din sjukdom

Jag är reumatiker. Mer exakt heter sjukdomen ankyloserande spondylit. Mina höfter och ryggleder är ständigt inflammerade och gör ont. Jag är alltid stel. Jag tar medicin i form av injektioner varannan vecka och har alltid smärtstillande i väskan. Jag är stammis på vårdcentralen. Och sjukhuset. Och apoteket.

Jag är reumatiker. Mer exakt heter sjukdomen ankyloserande spondylit. Mina höfter och ryggleder är ständigt inflammerade och gör ont. Jag är alltid stel. Jag tar medicin i form av injektioner varannan vecka och har alltid smärtstillande i väskan. Jag är stammis på vårdcentralen. Och sjukhuset. Och apoteket. Jag har ett team på reumatologen som ska hjälpa mig bygga upp mig själv igen efter en lång period av extra mycket smärta. Jag luktar ibland tigerbalsam för det lindrar lite tycker jag. Jag luktar ofta kokos för det är min favoritdoft när jag använder parfym. Jag tycker om att springa. Och att yoga. Jag vill ofta åka på äventyr. Jag älskar roadtrips och hög musik. Jag dunkar allt från ac/dc och metallica till gamla jazzlegender och house. Jag dricker inte alkohol men går gärna ut och dansar. Jag är snäll och omtänksam. Ibland är jag irriterad. Jag är arg på min sjukdom, ledsen på min sjukdom. Jag är en fighter tack vare min sjukdom. Jag skrattar mycket. Jag är göteborgarn som drar dåliga ordvitsar. Jag älskar havet. Jag tycker om att testa saker, som kung fu och klättring och glidflygning. Jag är rastlös och lugn på samma gång. Jag googlar allt. Jag är modig. Ibland är jag feg. Jag är rädd för pappa långben och andra insekter som flyger. Min dröm är att se en elefant. Och åka på safari till Afrika, backpacka i Asien, köra bil genom USA och tågluffa i Europa. Jag vill vara ständigt i rörelse. Jag är reumatiker. Men så mycket mer. Och det är du också. Vi är inte vår sjukdom.

 

Välkommen hit till min blogg! Den kommer handla till stor del om hur det är att leva med reumatism  och att träna med reumatism, men den kommer också handla om hälsa och träning i allmänhet.

Lämna gärna en rad eller två eller hur många du vill och berätta vem du är utöver din sjukdom 🙂

sites/default/files/aus.jpg

Australien januari 2015. I den värmen hade jag knappt ens symtom på  min reumatism och kunde gå runt i flipflops, med tung ryggsäck å löpträna på kvällarna utan problem! 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer