Träningen är igång!

Hej!

Va kul att ”se” er igen! 

Jag vill hoppa in en snabbis och säga att igår, då kom jag officiellt igång med träningen igen. Den har varit vilande de senaste två månaderna – för smärtsamt tillstånd i kroppen, för ledsen, för utmattad, för allt egentligen. 

0 Shares

Nya hälsoböcker i brevlådan

Äntligen fredag! Och äntligen kom mina böcker* som jag beställde för jättelängesen. De kom nu för att en av böckerna släpptes i veckan och jag hade förhandsbeställt den. Tycker att det är så roligt att läsa hälsoböcker. 

0 Shares

Vänja sig vid en nygammal vardag

Hej!

 

Idag är en sån dag då jag är heltidssjukskriven så har bara varit hemma idag. Trots att jag varit det i perioder ett tag nu på grund av min reumatism känns det fortfarande konstigt. Som en ovanlig, men vanlig vardag. Känns fortfarande nästan brottsligt att vara hemma – så plikttrogen och samtidigt rädd för att andra ska tro att jag låtsas är jag. Ryggen känns som den ska gå av, men ska jag verkligen vara hemma? Och så fort någon annan är lite förkyld säger jag åt dem att gå hem och bädda ner sig, för det är ju viktigt att vila! 

0 Shares

Vecka 37

Hej hej!

 

Det är visserligen redan tisdag, så en liten försenad veckoplanering började jag på idag. Nåväl 🙂 

 

I vilket fall som helst, den här veckan ska jag försätta fokusera på rehab och börjar i eftermiddag med medicinsk yoga. Idag ska ju instruktören ha en lösning för mig då det gör så ont att ligga på rygg så är nyfiken på vad det är för lösning. Om du vill läsa mitt inlägg om första gången jag var på medicinsk yoga kan du läsa det här.

 

0 Shares

Ett Jävlar Anamma

Det här inlägget är inte en sorts tycka-synd-om-kampanj. Däremot är det en uppmärksamma-kampanj och skapa-förståelse-kampanj. Det är det enda jag och alla andra med kroniska sjukdomar vill ha – förståelse för hur vi har det. Förståelse för att det inte går att förstå och ibland bara måste accepteras. Förståelse för att vi inte är lata, utan kämpar varenda dag, förståelse för att vi vill så mycket men inte kan. Det är kanske mycket att begära, men det är verkligen det enda vi begär. Förståelse. 

 

0 Shares

Regn och sjukgymnast

Vilket höstväder vi har! Det verkligen bara öser ner regn här på västkusten. Jag sitter inomhus så tycker det är ganska mysigt.

 

Idag hade jag ett besök inbokat hos en sjukgymnast som jag valt själv. Reumatologens sjukgymnast i Göteborg är så långt att ta sig till från där jag bor, så jag bokade in mig hos en som var närmre.

0 Shares

Medicinsk Yoga

Igår var jag på medicinsk yoga – vilken upplevelse! Jag har alltid tänkt att medicinsk yoga är kopplat till sjukvård, och därmed landsting, och ser framför mig någon i arbetskläder som guidar yoga under starka lysrörslampor. Vad fel jag hade!

 

0 Shares