Vi ger allt för hälsan

Hälsa kommer i många former och alla har sin egen filosofi om hur den perfekta träningen, maten, sömnen och mentaliteten ska se ut. Det är nyttigt att influeras av förebilder men ack så viktigt att hela tiden se till sig själv och vad som på riktigt kan passa in i sitt eget liv. Risken blir annars att vi byter taktik varenda dag och låter oss förvirras bland alla kostråd som ofta säger emot varandra, eller att vi råkar ta sikte på en drömkropp som just din inte kan se ut som eftersom du har helt andra förutsättningar.

Hälsa kommer i många former och alla har sin egen filosofi om hur den perfekta träningen, maten, sömnen och mentaliteten ska se ut. Det är nyttigt att influeras av förebilder men ack så viktigt att hela tiden se till sig själv och vad som på riktigt kan passa in i sitt eget liv. Risken blir annars att vi byter taktik varenda dag och låter oss förvirras bland alla kostråd som ofta säger emot varandra, eller att vi råkar ta sikte på en drömkropp som just din inte kan se ut som eftersom du har helt andra förutsättningar. Hälsa ska nå ut i fingerspetsarna. Du ska kunna vara nöjd med ditt liv och inte alltid sikta mot stjärnorna. Vi lovar att du har något att vara stolt över!

 

Hälsa är ett helhetsbegrepp, och hur duktig du än är att ta ut dig på träningen är det faktiskt i vardagen den stora skillnaden görs. Kroppen hatar att sitta stilla, det är nästan så att blodet stelnar i ådrorna. Vet du med dig att du sitter mycket på jobbet tycker jag du ska göra allt du kan för att få till ett höjbart skrivbord med en fluffig matta under. Eller ta en extra promenad i kontoret nu och då. Rotera lite på överkroppen. Stå på händerna mot väggen. Gå och lunchträna. Återigen, tänk till dig själv och se vad du är kapabel till. Hitta ditt sätt.

 

Vårt förra nummer av Sporthälsa hade siktet inställt på Nordens största hälsomässa: Allt för Hälsan. Motionär och elit blandades i ett enda stort virrvarr av utställare och inspirerande föreläsningar. PT-profilen, föreläsaren och entreprenören Lovisa ”Lofsan” Sandström ståtade både på förstasidan och på mässan. Även hon delar filosofin att man måste inkludera de exkluderade: Träning är, och fortsätter att vara, för alla.  Sänk trösklarna och njut av alla träningens goda effekter!

 

Julia Kimell


 

 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer