Med stort leende över stock och sten

Min träningsfilosofi är att träna mycket och gärna, men köra på känsla. Det funkar för mig. Springer jag ett lopp ska det visserligen gå undan, men aldrig över äckelgränsen. Man kan säga att jag misslyckades totalt med det där när jag ställde upp i Stockholm halvmarathon för ett par helger sedan. Strålande sol och tiotusentals deltagare.

Min träningsfilosofi är att träna mycket och gärna, men köra på känsla. Det funkar för mig. Springer jag ett lopp ska det visserligen gå undan, men aldrig över äckelgränsen. Man kan säga att jag misslyckades totalt med det där när jag ställde upp i Stockholm halvmarathon för ett par helger sedan. Strålande sol och tiotusentals deltagare. Jag domnade på asfalten, fick halvt värmeslag, gick på Söder och lyckades verkligen inte njuta av storstadsutsikten och stämningen.

 

I min åländska ungdom tävlade jag i finska mästerskapen i medeldistanslöpning, men egentligen gillade jag träning mer än tävling. Troligen har det blivit ett antal varv runt jorden genom åren. En grund som gör det lätt att ta sig an vilken sport som helst nästan. Extra fascinerad är jag över hinderloppstävlingar. Vi är skapade för att krypa, klättra och hoppa, något som Extremfabriken tagit fasta på. Om crossfit är den senaste trenden börjar den få konkurrens av OCR-loppen: Obstacle course race. Känner du dig inte helt hemma i Thoughest-loppen och Ninja warriors kan du mjukstarta på gymmet med övningarna du kan läsa om här i tidningen, eller köra din egen parkour genom skog och mark!

 

Gör den här hösten till din bästa,

 

Julia Kimell

 

Julia Kimell

Chefredaktör

[email protected]

 

 

 

 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer