Den nya ungen

Introduktioner har aldrig varit min starka sida, oavsett vilket sammanhang det rör sig om. Det får mig att känna mig som den nya ungen i klassen: han som nervöst hoppar mellan tak och golv i tonläge medan han försöker besvara frökens enkla uppmaning att ”berätta om dig själv”. Nåväl, jag ska åtminstone förklara varför jag här… 

Mitt namn är Christian Sundqvist och jag är ny bloggare och skribent här på SportHälsa. Jag har tidigare arbetat som reporter för fotbollstidningen Matchdax, men har sedan en tid tillbaka hoppat över till en frilansroll här på SportHälsa. Om dagarna pluggar jag Journalistik och multimediaprogrammet på Södertörns Högskola i Stockholm, och hoppas genom det här arbetet kunna utveckla mitt skrivande. 

Min relation till just sport och hälsa har gått i perioder. Jag började med fotboll vid åtta års ålder och fortsatte med det till jag var sexton. När jag var sjutton började jag träna på gym, men det blev en kortvarig historia. Jag har alltid varit en lättviktare och således har den stora utmaningen för mig varit att gå upp snarare än ner i vikt. I vilket fall lyckades jag öka sju, åtta kilo på ett drygt halvår. Sen åkte jag på semester i Kina… Jag ska inte gå in på detaljer, men svensk kinamat och kinesisk kinamat är långt, långt ifrån varandra. På tre veckor blev jag matförgiftad vid fyra tillfällen och tappade således all den vikt jag kämpat så hårt för att lägga på mig. Men men, jag är inte bitter! Utöver det har jag även tränat amerikansk fotboll och höll också på med boxning nyligen. I dagsläget har jag inga regelbundna fysiska aktiviteter som jag sysslar med, då plugg och arbete går före. Däremot försöker jag hålla igång så gott jag kan genom jogging och styrketräning hemifrån, när luckor uppstår.

Vid sidan av skola, jobb och träning har jag brinnande intresse för sporten fotboll. Favoritlaget AIK missar jag sällan en match med och följer även den italienska ligan, Serie A, från TV-soffan. När det kommer till just Serie A och utländsk fotboll överlag har jag inget specifikt lag som jag följer, men brukar däremot spela på matcher med jämna mellanrum. Det ökar spänningen och gör det mer intressant att följa matchen, samt ger en ett lag att heja på i 90 minuter. Dessutom är jag en trogen kund hos maxcasinof.se, som gett mig möjlighet att dela med mig av en sign up bonus till er läsare som ett sätt att säga ”Välkommen till bloggen”.

Jag ser framemot att fortsätta skriva för er SportHälsa-läsare framöver och hoppas kunna sprida glädje så gott jag förmår.

 

/Christian

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer