Tekniktips på 7 hinder inför Tough Viking

Det finns många olika tekniker för att ta sig förbi hindren på Tough Viking, vissa bättre än andra. Vad du givetvis vill uppnå är att ta dig igenom banan så effektivt som möjligt. För några veckor sedan träffade jag hinderbanekungen Konstantin Avramids för att få bättre grepp om hur man tacklar några av banans hinder.

Det finns många olika tekniker för att ta sig förbi hindren på Tough Viking, vissa bättre än andra. Vad du givetvis vill uppnå är att ta dig igenom banan så effektivt som möjligt. För några veckor sedan träffade jag hinderbanekungen Konstantin Avramids för att få bättre grepp om hur man tacklar några av banans hinder. En generell regel Konstantin nämnde är att ha hög fart in, men att alltid jobba avspänt på hindret, inte avslappnat – utan avspänt. Här är Konstantins tips på sju hinder som du kommer möta under Tough Viking.

1. Väggen
Använd farten du kommer med och hoppa upp mot hindret. Få upp ena benet som agerar som ankare. Lägg dig ovanpå väggen och ”krama” väggen med armarna. Vrid över kroppen och häv dig ner kontrollerat. Landa mjukt på båda fötterna.

sites/default/files/Väggen.jpg

sites/default/files/väggen2.jpg

sites/default/files/väggen3.jpg

sites/default/files/väggen4.jpg
2. Monkey bar
Har du inte rätt teknik i det här hindret är det lätt att kroppen börjar pendla i sidled vilket slösar energi. I stället för att svinga kroppen bör du kontrollerat föra kroppen framåt och använda benen genom att ”cykla” med dem. När du tar dig fram med höger arm drar du upp vänster ben och tvärtom. 

sites/default/files/monkey bar.jpg
3. Över och under
Ha hög fart in i hindret men jobba avspänt på hindret. Hoppa upp på hindret och fatta tag om det med händerna, ena foten sätter du på hindret, det andra benet för du under. Att hoppa över hindret och inte landa med ena foten på, tar onödig energi. Vilken fot du ska välja att sätta på hindret beror på vad du känner dig mest bekväm med. Under Tough Viking kommer du dock inte vara ensam på banan, det gäller därför att behärska båda sidor. Du vill inte stanna upp och förlora farten du kommer med. Tänk även på att sätta hela foten på hindret så du inte landar på sidan av foten.

sites/default/files/Fot.jpgTänk på att landa på hela foten, första bilden visar hur du inte ska göra. Andra bilden visar korrekt landning

sites/default/files/hinder1.jpg

sites/default/files/hinder2.jpg
sites/default/files/hinder 4.jpg

sites/default/files/hinder3.jpg

sites/default/files/hinder4.jpg

4. Rampen
Ha riktigt bra med fart. Platta skor är att föredra för bäst grepp. 

5. Isbad
Satsa på att dyka i om det finns utrymme. Då kommer du snabbare i, igenom och upp. Oavsett vad kommer det bli kallt!

6. Kryphinder
Om utrymmet finns så rulla i stället för att krypa framåt. Om inte, jobba metodiskt och tryck ifrån med armbågar och fötter.

7. Klättra i nät
Samma teknik som vid kryphinder – lugnt och metodiskt. Nätet kommer röra sig väldigt mycket vilket gör det svårare för varje arm och bentag att få effekt. 

sites/default/files/Tough Viking Konstantin.jpg

sites/default/files/IMG_8226 kopia.jpg

/Hanna

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer