Vi är Team SportHälsa

Välkomna till Team SportHälsa-bloggen. Här kommer du att få följa med oss i träningen, svetten och tårarna inför olika utmaningar. Först ut är hinderbaneloppet Tough Viking. Vi springer i två team, ett i Stockholm den 14 maj och ett i Köpenhamn den 11 juni. Men innan vi börjar, låt oss presentera vilka du kommer att få få följa med i bloggen.

Välkomna till Team SportHälsa-bloggen. Här kommer du att få följa med oss i träningen, svetten och tårarna inför olika utmaningar. Först ut är hinderbaneloppet Tough Viking. Vi springer i två team, ett i Stockholm den 14 maj och ett i Köpenhamn den 11 juni. Men innan vi börjar, låt oss presentera vilka du kommer att få få följa med i bloggen.

sites/default/files/tough viking team sporthälsa.jpg

Namn: Andreas Ek-Sarfraz
Ålder: 35
Bor: Malmö
Yrke: Driver företaget Hälsorådgivaren i Norden

Jag ska delta i Tough Viking Köpenhamn med min kompis Ibaa. Jag kommer fortsätta träna på Fightness i Malmö, där jag kör kampsporter och kommer köra mer gym. Jag ska även utöka mina löprundor och fokusera på att förbereda mig så optimalt som möjligt – även gällande kosten för att ha energi till att genomföra 10 km galenskap.

Med teknikens hjälp ska jag pusha mina gränser och se förändringen i min kropp. Jag kommer köra Tough Viking för att jag vill utmana mig själv. Jag har levt ett ganska ofarligt liv, och jag vill gå utanför min comfort zone. Tough Viking känns som något ingen (absolut inte jag själv) förväntar sig jag skulle ens försöka mig på, så jag är oerhört taggad.

sites/default/files/Andreas_0.jpg 


Namn: Maria Syrén
Ålder: 25 år
Bor: Stockholm
Yrke: Produktionsledare

Om man ser tillbaka på min träningsbakgrund så fastnade jag för styrketräning för ca 1 år sen och motivationen var då på topp. Innan dess hade jag kört mycket klasser (typ body pump, body combat och liknande) samt en massa maskiner på gymmet. Efter sommaren 2015 hade jag tappat motivationen helt, mycket på rund av att jag körde väldigt enformigt, så jag bestämde mig för att ta hjälp av en PT. Jag fick tillbaka motivationen och träningsglädjen samtidigt som jag fick hjälp med teknik, mobilitet och rörlighet. Jag fick ett varierande och utmanade träningsschema som var roligt att följa.

I november provade jag på crossfit och fastnade direkt. En träningsform som blandar kondition, styrka och uthållighet, och så man får köra detta tillsammans med andra människor som brinner för samma sak. I dag tränar jag väldigt varierande. Jag följer ett styrke- och löpschema, kör crossfit och en och annan pt timme.

Anledningen till varför jag har anmält mig till Tough Viking är för att jag ser loppet som en riktigt utmaning. Jag vill se vad jag klarar av och det blir ett mätbart mål för att se vad de senaste månadernas träning och kommande månaders träning har gett. 

sites/default/files/maria_0.jpg

Namn: Hanna Larsson
Ålder: 25 år
Bor: Stockholm
Yrke: Chefredaktör på SportHälsa

Som chefredaktör på SportHälsa känns det som ett måste att testa på Tough Viking. Men jag kan säga så här, för ett par år sedan när loppet introducerades i Sverige var min första tanke ”det här kommer jag aldrig göra”. Men, nu står vi här, med några få månader kvar till start, och jag är anmäld! Anledningen till att jag kommer springa Tough Viking i team tillsammans med Maria är för att utmana mig själv och känna på hur det är att kravla runt där i leran. Det ska bli grymt kul och jag ser fram emot att träna på saker jag tidigare inte gjort. Att springa uppför en ramp till exempel, vem gör det i sitt träningsschema till vardags? Inte så många skulle jag tro!

Just nu kör jag crossfit vilket jag började med i höstas. Det är grymt kul och jag älskar i stort sett allt som involverar en skivstång. Tunga lyft är favoriten och under våren räknar jag med att utveckla både styrka, kondition och kroppskontroll!

sites/default/files/hanna_0.jpg

Följ våra förberedelser som kommer kryddas med egna erfarenheter likväl som andras. Det kommer bli en spännande, svettig och helt galen resa!

/Andreas, Maria & Hanna

 

No Comments Yet

Comments are closed