Satsa på omvägar för att nå målet!

 

 

Den första reaktionen jag sannoliken skulle få av de flesta idrottare när jag skriver så här är väl en kritisk blick. Förstås, budskapet står i strid med samtliga tävlingsprinciper – men jag pratar inte om den sorts effektiviteten här och nu.


Den en eller annan kanske kan relatera till att det finns stunder i livet där allt står liksom “stilla”. No progress. Ingenstans. Eller för andra verkar det även gå i motsatt hål. Man tror inte kunna nå sina mål helt enkelt. Ta påverka på det som pågår omkring en. Många har säkert någon gång känt frustration på detta sätt. Men sanningen är: Vi är vår egna skapare. Och ibland är det precis obstacles det behövs för att kunna växa. Det är det jag menar med omvägar eller “the hard way”.


Det är här träningen kommer in i spelet. Ta vilken idrott som helst. Det känns tungt. Du svettas. Du orkar inte en till (eller gör du?). Sådana tankar är det som går igenom ditt huvud i varje sekund av ditt pass. Du är i här och nu. Kanske har du aldrig varit medveten om att du i just denna stund praktiserar medveten närvaro, mindfulness. Du kommer känner dig stark – för du är inte passiv! Tvärtom, du överskrider dina gränser och blir skapande.


Det kanske inte händer den första gången du lyfter skivstången, däremot är jag säkert på att du har hört förut att träningen kan fungera som terapi. Kanske det är för man hittar sin egen styrka eller så är det lycka hormonerna som gör att man alltid hittar vägen tillbaka till gymmet… Det viktigaste är att inte vara otålig och ta den tiden du behöver. På så sätt kommer du få andra blickvinkel på det som händer omkring dig (också utanför gymmet) och kan sätta dig bakom ratten igen. För när du är uppmärksam och lyssnar på ditt inre förstår du problemets natur och kan ge fart på riktigt!


Denna effekten av träning ville jag dela med er för jag inte har varit medveten om den själv i länge – fast jag tycker det är ännu mer en av de starkaste anledningar för att börja med träning.

 

Kör hårt och låt träning visa dig vägen. Det finns bara framåt!

 

www.yourhealthycurves.com

No Comments Yet

Comments are closed