Vegansk lemon curd – enkelt, gott och helt utan tillsatt socker

Hallå! <3

Jag tänkte bjuda på ett recept jag testade häromdagen – vegansk lemon curd! Jag skulle testa ett tårtrecept och kände att lemon curd är ju magiskt att ha som fyllning i en tårta och ville därför hitta ett recept på en hälsosammare variant av curd och gärna hålla den vegansk. Jag blev positivt överraskad av resultatet, den vart så syrlig och god.. precis som man vill ha den! Och enklare än såhär blir det nog inte, allt ska ner i kastrullen och bara värmas på medelvärme tills den tjocknar – klart!

Vegansk lemon curd – utan tillsatt socker

Vegansk lemon curd
Ingredienser:
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 dl citronjuice
  • zest / finrivet skal från 1 citron
  • 3 tsk maizena
  • 2-3 tsk agavesirap
Gör så här:
  1. Fyll upp alla ingredienser utom agavesirapen i en kastrull. Värm på låg till medelvärme tills den tjocknar. Rör hela tiden om i botten för att inte riskera att curden bränns.
  2. Ta bort från plattan när du har fått en krämig konsistens. Låt svalna lite och tillsätt nu agavesirapen, smaka av för att få en bra balans mellan syrligt och sött.
  3. Fyll upp curden i en glasburk och förvara i kylen. Ät den precis som den är eller använd till tårtor, bakverk eller varför inte på nybakta scones? MUMS!
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.