Skippa Sockret

Raw citron och blåbärskaka – vegan, glutenfri och utan tillsatt socker

Godmorgon! <3

Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på en raw citron & blåbärskaka som är otroligt mycket enklare att göra än vad du kanske tror! (Så säger jag jämt eller? Haha) Nej men jag lovar att om du bara har alla ingredienser hemma så går det suuuperfort! Det viktigaste är att se till att lägga cashewnötter i blöt innan du sätter igång, gärna dagen innan men minst 2-3 timmar innan. Skölj av cashewnötterna ordentligt innan du börjar! 🙂

Denna lilla bakelse kommer garanterat att göra succé oavsett om du har fika eller middagsgäster hemma! Du kan självklart variera utseendet på kakan genom att själv välja vilken form du använder. Jag gjorde ett stort recept av denna och använde mig utav en långpanna men det funkar även bra att göra en i en springform i önskad storlek och då får du ju enkelt en snygg tårta, till nästa fest kanske? 🙂

Raw citron och blåbärskaka

Raw citron och blåbärskaka

Ingredienser till botten:
  • 2,5 dl mandlar
  • 2,5 dl pekannötter alternativt valnötter
  • 2 dl urkärnade dadlar
  • 1 dl kokos
  • eventuellt lite vatten
Gör så här:
  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller mixer.
  2. Tillsätt någon extra dadel eller lite vatten om den skulle kännas för torr.
  3. Tryck nu ut din botten i en valfri form.
  4. Ställ in i kyl eller frys medans du gör resterande lager.
Ingredienser till blåbärsfyllningen:
  • 3 dl blötlagda cashewnötter
  • 1-2 dl frysta blåbär (smaka av)
  • 1,5 dl agavesirap
  • 1,5 dl kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver
Gör så här:
  1. Se först till att du har sköljt av cashewnötterna ordentligt och låt rinna av.
  2. Mixa nu alla ingredienserna i en matberedare eller mixern tills det blir en slät massa.
  3. Ta fram din nötbotten och bre ut blåbärsfyllningen till ett jämnt lager med hjälp av en slickepott eller palett!
  4. Ställ nu in kakan i frysen medan du börjar med de tredje lagret.
Ingredienser till citronfyllningen:
  • 3 dl blötlagda cashewnötter
  • 1 dl citronpure/juice (eller efter smak)
  • 1,5 dl agavesirap
  • 1,5 dl kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver
Gör så här:
  1. Se först till att du har sköljt av cashewnötterna ordentligt och låt rinna av.
  2. Mixa nu alla ingredienserna i en matberedare eller mixern tills det blir en slät massa.
  3. Ta nu ut kakan ur frysen och bre ut citronfyllningen till ett jämnt lager uppepå lagret med blåbär!
  4. Ställ nu in kakan i kyl eller frys tills den satt sig. Jag märkte dock att kakan är betydligt enklare att skära upp när den är lite tinad, så ta ut den i god tid innan servering! 🙂 Lycka till!

Raw citron och blåbärskaka

 

2 kommentarer
    1. Hej marie! 🙂 jaaa det tycker jag att du ska, fräscha smaker! 🙂 det är lite olika beroende på vart du köper den jag använde är bara ren citronjuice som är fryst och packad.. sen finns de varianter som innehåller lite socker också! Men det funkar alltså lika bra med färsk citronjuice! Kram

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras