Raw blåbärsbollar med en touch av kanel och kardemumma

Hallå! <3

Jag fick förfrågan av företaget Happy Green om inte jag kunde ta fram ett smarrigt recept där någon/några av deras produkter skulle vara i fokus. Självklart ville jag det och hittade bland annat torkade blåbär i sortimentet, hur gott är inte det? Och nyttigt! Jag har länge velat testa att göra blåbär & kardemummabollar och tänkte att nu tar jag tillfället i akt. MEN så hade jag bara minimalt med kardemumma kvar här hemma så jag ändrade min plan lite och valde istället att använda pepparkakskrydda, ni vet en sån färdigmixad kryddpåse?! Kan man använda pepparkakskrydda mitt i sommaren tänker ni nu… Svar: JA! Det är ju såååå fantastiskt gott, en bladning av kanel, kardemumma, kryddnejlika med mera och det blev en perfekt kombination med de torkade blåbären – MUMS!

Vill ni testa receptet så finns fler av ingredienserna att hitta hos Happy Green. Med rabattkoden HAPPYMARTINA får ni just nu 100 kr rabatt för varje 300 kr ni handlar för så passa på! Erbjudandet kan även kombineras med andra rabatter.

Raw blåbärsbollar med en touch av kanel & kardemumma

Raw blåbärsbollar
Ingredienser:
  • 12-15 st dadlar
  • 4 dl naturella cashewnötter
  • 2 msk kokosflingor
  • 1-2 tsk pepparkakskrydda
  • 1 dl torkade blåbär
  • Kokos att rulla bollarna i
Gör så här:

1. Kärna ur dadlarna och mixa de sedan till en slät massa i en matberedare eller mixer.
2. Tillsätt nu cashewnötter, kokosflingor och pepparkakskrydda – mixa tills allt gått ihop.
3. Häll över massan i en bunke och vänd förhand i de torkade blåbären och blanda runt ordentligt.
4. Forma till bollar och rulla i kokos. Förvara i kylen tills det är dags för servering!

Raw blåbärsbollar

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.