Skippa Sockret

Proteinvåfflor med smak av kanel och kardemumma

Våffeldagen är på ingång, hur underbart är inte det?? :)) Kan ju vara en av de bästa dagarna på hela året, eller vad säger ni? En klassisk våffla med sylt, grädde och glass är ju rätt oslagbart och för många en självklarhet just på våffeldagen! Är det något man ska unna sig så är de väl ändå just det?

Men det finns faktiskt massor av olika alternativ om du kanske vill dra ner lite på sockret eller kanske fylla på lite med proteinet men samtidigt få en riktigt god våffla! Därför tänkte jag bjuda på ett proteinrik recept här, proteinpulvret jag använder kommer från Tyngre och smakar kanelbulle.. hur drömmigt? Dreglar nästan…

Enkelt att slänga ihop och ljuuuuvligt att äta!

Proteinvåfflor med smak av kanel och kardemumma

Ingredienser:
  • 2 ägg
  • 1 äggvita
  • 1 dl kaseinprotein kanelbulle från tyngre
  • 1 dl glutenfri mjölmix allternativ annat valfritt mjöl
  • 2 dl lättmjölk / valfri mjölk
  • 2 msk kokosolja
  • 1 msk lättströ eller annan sötning
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
Gör så här:
  1. Börja med att vispa upp ägg, äggvita och mjölk lite fluffigt med en elvisp.
  2. Tillsätt nu resterande ingredienser och vispa ihop till en jämn smet.
  3. Värm upp våffeljärnet ordentligt och pensla rikligt med koksolja.
  4. Fyll upp järnet med smet och grädda våfflorna tills de får en gyllene och fin färg.
Topping:

Stek äppelbitar i rikligt med kokosolja & kanel, använd lite sötning också om du önskar! En klick vaniljkvarg, kokos och ännu mer kanel & kardemumma… MUMMA! <3

Proteinvåfflor tyngre

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras