Skippa Sockret

Proteinvåfflor med smak av jordgubb – ett somrigt och magiskt recept inför våffeldagen på söndag!

Idag tänkte jag bjuda på ännu ett recept proteinvåfflor! Med samma grundrecept som gårdagens varianten med kanel & kardemumma men istället smaksatt med tyngres proteinpulver jordgubbstårta, ja du hörde rätt!!! Hur gott? Du kan såklart tillsätta fler smaksättare i receptet om du önskar. Jag kan bara tänka mig att det vore MAGISKT att tillsätta lite vit choklad i detta recept? Det bara rinner i mungiporna nu.. haha!

Jag valde att toppa mina våfflor med lite havregrädde, proteinpudding från Barebells, hallon, blåbär, kokos och proteincrisp.. det kan aldrig bli för mycket… visst? :))

 

Proteinvåfflor med smak av jordgubb

Tyngre proteinvåfflor

Ingredienser:
  • 2 ägg
  • 1 äggvita
  • 1 dl kaseinprotein jordgubbstårta från tyngre
  • 1 dl glutenfri mjölmix allternativ annat valfritt mjöl
  • 2 dl lättmjölk / valfri mjölk
  • 2 msk kokosolja
  • 1 msk lättströ eller annan sötning
  • 1 tsk bakpulver
Gör så här:
  1. Börja med att vispa upp ägg, äggvita och mjölk lite fluffigt med en elvisp.
  2. Tillsätt nu resterande ingredienser och vispa ihop till en jämn smet.
  3. Värm upp våffeljärnet ordentligt och pensla rikligt med koksolja.
  4. Fyll upp järnet med smet och grädda våfflorna tills de får en gyllene och fin färg.
Topping:

Toppa med grädde, glass, proteinpudding, färska eller frysta bär, kokos, jordnötssmör, hasselnötskräm eller precis vad du vill helt enkelt!!! <3

Tyngre proteinvåfflor

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras