Torkade äppelskivor


Ett nyttigare snacks istället för fredagschipsen eller som topping på kvargen.


Ett nyttigare snacks istället för fredagschipsen eller som topping på kvargen.

 

 

Har länge velat testat att torka egna äppelskivor, då jag fått en dille på dem. Så varför inte göra egna krispiga äppelskivor istället för att köpa dyra i affären som man oftast ändå blir lite missnöjd med. Så igår kväll testade jag att göra egna torkade äppelskivor. Det var verkligen jätte enkelt och super gott (de är typ redan slut). Tog lite tid dock, då det tar cirka 2-3 timmar i ugnen. Men förberedelsetiden är på max 10 min och under tiden de är i ugnen har man tid till annat. Inget som direkt behöver övervakas, förutom att byta plats på plåtarna om man gör två plåtar på en gång. 

 

 

Ugn 100 grader 

 


  •  Skölj och torka av äpplena. 
  •  Kärna ur kärnhuset.
  •  Skär äpplena i millimeter tunna skivor. Använd en mandolin om du har, men se upp så du inte skär bort fingertopparna. 
  •  Lägg äppelskivorna på en plåt med bakplåtspapper och pudra över kanel.  
  •  In i ugnen 2 1/2- 3 timmar och placera en trädslev vid ugnsluckan så att ångan kan puttra ut och äppelskivorna får luft så de torkar till.
Tips är att göra minst två plåtar på en gång då de är lite lätt beroendeframkallande. Har knappt gått 12 timmar sedan jag gjorde mina och de är typ redan slut 
No Comments Yet

Comments are closed