Snabb äppelmoskompott att toppa och smaksätta kvargen, keson eller den naturella yoghurten med.
Snabb äppelmoskompott att toppa och smaksätta kvargen, keson eller den naturella yoghurten med.
Idag blev jag jättesugen på äppelmos men orkade och ville inte riktigt gå ner till butiken och handla något, så jag beslöt mig för att göra en improviserad äppelmos/kompott till mitt eftermiddagsmellanmål. Som faktiskt blev väldigt god och som gick väldigt fort att göra.
- Skiva upp äpplen i önskad storlek. Jag gillar när skalet är kvar på, men det är självklart något man kan skala bort om man vill ha ett lenare äppelmos.
- Ut med äppelbitarna på en plåt med bakplåtspapper och pudra över lite kanel.
- In i ugnen på 250 grader i cirka 10 minuter, tills de blir mjuka och får lite färg.
- Ner med dem i en skål med 1 msk vatten (kan behövas lite mer) och mixa med en stavmixer, alt. i en matberedare.
- För en mer vaniljton i äppelmoset ha i lite vaniljpulver och för mer sötma kan man blanda i lite sötströ.
Mitt mellanmål idag bestod av hälften keso och hälften naturell kvarg. Rör ihop dessa, toppa med äppelmoskompotten, pudra över lite kanel och för mer kolhydrater toppade jag mitt mellanmål med att smula sönder lite knäckebröd. Riktigt gott med det knapriga och mer tuggmotstånd. Är man även aktsam och tänker på sitt kaloriintag är smulat knäckebröd över kvarg, yoghurt och liknande ett bra substitut, istället för musli eller granola. Då det innehåller färre kalorier på 100g än exempelvis musli och granola.
