“Man ska vara rädd om man INTE har kolhydrater på tallriken”

Fredrik Paulún var med och gästade nyhetsmorgon igår morse och det var ett riktigt bra inslag. Han gick igenom olika kolhydratskällor och vad man ska tänka på när man väljer sina kolhydrater. Kolhydrater är faktiskt något som vi måste få i oss, men det gäller att välja bra och rätt kolhydrater. Det finns en liten rädsla för kolhydrater i samhället idag.

Fredrik Paulún var med och gästade nyhetsmorgon igår morse och det var ett riktigt bra inslag. Han gick igenom olika kolhydratskällor och vad man ska tänka på när man väljer sina kolhydrater. Kolhydrater är faktiskt något som vi måste få i oss, men det gäller att välja bra och rätt kolhydrater. Det finns en liten rädsla för kolhydrater i samhället idag. Att man inte kan äta kolhydrater för att man då skulle gå upp massa i vikt. Men det handlar väldigt mycket om vad för typ av kolhydrater man stoppar i sig och som allt annat vilken mängd. Det är klart att om man äter mängder av chips, bakverk och godis att man går upp i vikt. Men kolhydrater i form av potatis, matvete, qinoua osv gör inte att du lägger på dig massa extra kilon (om du inte överkonsumerar det och äter över ditt kaloriintag över en längre period). Som vanligt handlar det om en balans och att hitta sin egna balans för sin kropp som man mår bra av, samt vilka livsmedel som man känner att ens kropp mår bra av. 

 

”Man ska vara rädd om man INTE har kolhydrater på tallriken” – Paulún 

 

Fredrik Paulún gick igenom olika livsmedel, deras innehåll, vad som gör dem bra, vad man ska tänka på och vad man kan komplettera detta livsmedel med. Vi behöver kolhydrater för att orka med vardagen, för att orka träna samt förse kroppen med det den behöver. Men som sagt det handlar om vilka livsmedel vi stoppar i oss och vilka val vi gör. Han gav ett bra tips till potatismos att givetvis göra det själv (inte färdig pulvermos) samt att ha kvar skalet på. Detta gör att potatisen blir en långsammare kolhydrat, mer antioxidanter samt att det får lite mer smak. 

 

 

In och se det! Det var riktigt bra och man lärde sig väldigt bra saker om de olika livsmedlen samt inspiration till nya kolhydratskällor och till att laga nyttig, god och näringsrik mat. 

 

https://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/potatisen-är-supermat-3480432

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer