Kommentarer som kan få förödande konsekvenser

 

 

Jag kommenterar inte ditt utseende, om dina muskler har blivit mindre eller större, din hållning, om du har liten rumpa eller om du har gått upp lite i vikt. Så vad har du då för rätt i att kommentera mitt utseende? Jag har inte bett om din åsikt om min kropp, så tycker du att jag har gått upp lite sen sist du såg mig, håll det för dig själv! Om det inte är så att du tror att jag lever i hälsofara och väger 30 kg mer än vad jag kanske borde göra och har risk att få diabetes eller liknande. Om det inte är någon hälsofara, kommentera inte min vikt. Jag lever ett sunt liv där jag tränar hårt och äter där efter. Jag kanske inte håller mig till någon super strikt diet plan just nu för hur jag ska gå upp så lite som möjligt i fett och så mycket som möjligt i muskler. Men jag äter hälsosamt och tänker på vad jag äter. Förutom ibland när jag känner att jag kanske är sugen på lite glass på helgen, då äter jag glass, men för din vetskap äter jag då också Lohilo (en proteinglass). Det kan även hända att det slinker ner lite godis på helgen eller lite bearnaisesås till min grillade kycklingfilé på helgen. Men då äter jag kanske inte någon annan fettkälla än den bearnaisesås. 

 

Jag anser att jag har ett sunt tänk och förhållningssätt till mat. Jag tänker på att inte frossa i allt alltid. Men jag lever och älskar mat, men tränar också tungt. Tack vare att jag börjat äta mer nu (tack vare min coach) har jag fått tillbaka mitt sprudlande jag, fått mer energi, blivit starkare men framför allt fått tillbaka min mens, som vart borta sen förra dieten och tävlingen, vilket är ett tag sedan (själva tävlingen var första helgen i december förra året, 2015). 


Jag har tre gånger under den senaste månaden av tre olika män på gymmet fått min vikt påpekad. Det har varit i stil med  ”Du har gått upp sedan sist jag såg dig, hur mycket har du gått upp?”, ”Du har blivit större” och ”Man ser att du har lagt på dig”.

 

Jag är trött på att människor lägger sig i andras kroppar och utseende! Jag må tävla i en relativt utseende fixerad sport, men det ger inte dig rätten till att lägga kommentarer om min kropp när den inte har en kroppsfett på 8-10% magrutor som synd eller definierade muskler på lår, axlar och rygg. Och ja, sist vi sågs eller sist du såg mig träna på gymmet vägde jag kanske 5kg eller 10 kg lättare/mindre eller hade mer definierade muskler. Men om du inte säger något i stil med att ”shit va stark du är”, ”Bra teknik”, ”Ursäkta, är du klar med den här?” till mig när vi är på gymmet vill jag faktiskt inte att du säger något till mig alls. Sköt du ditt så sköter jag mitt! Jag behöver inte dina kommentarer och nedvärderande ord i hur du tycker att min kropp ser ut. Jag har anlitat en coach som ser till så att jag tränar hårt och som säger till om jag går över styr med mitt matintag. 

 

Trött på att folk lägger sig i hur andra ser ut. Dina ord, kommentarer, blickar och antydande gör ont och sårar än. Det lämnar kvar funderingar och tankar som kan få förödande konsekvenser. Har själv haft ortodoxi tidigare och hade jag inte varit så säker på vem jag är nu och vet vad jag vill samt har ett mål med min träning hade det lätt kunnat utvecklas till ortodoxi igen, efter de orden. Det kan gå så snabbt, ett ynka ord kan få ett frö att växa till ett träd och få förödande konsekvenser.

 

Du får tänka vad du vill, men tänk på vad du säger och säg inte allt som du tänker!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer