Smaktest av Tyngres och Barbells nya proteinpuddingar

 

Nu har Nije och deras ProPud fått en konkurrent på marknaden, eller har de?

 

Nu har Nije och deras ProPud fått en konkurrent på marknaden, eller har de?

 

I helgen testade jag och två vänner de nya proteinpuddingarna som kom ut på marknaden för några veckor sedan. Det är Barbells i samarbete med Tyngre som tagit fram dessa tre nya smaker av proteinpudding. Double Chocolate, Pear & Vanilla och Coconut Dream. 


Som det tidigare smakestet som jag genomförde med Nijes nya smaker av ProPud (Lemon Cheesecake, Blueberry Muffin och Creamy Hazelnut) utgick vi även i detta test utifrån Utseende, Doft, Smak och Suktan. I detta testet tog vi även hänsyn till konsistens då dessa skilde sig relativt mycket från varandra.  

 

Utseende (Hur färgen på puddingen var och om den var tilltalande).

Doft (Om de doftade som namnet utgav).

Smak (Om de smakade som utlovat).

Suktan (Fanns det någon längtan och sukt att ta en till sked).

Konsistens (Påminner det om ”vanlig” pudding, krämig, fast eller luftigt konsistens). 

 

sites/default/files/barbells tyngre.jpg

 

Double Chocolate – Bra färg, ser trevlig och god ut, man blir sugen på att ta en sked. Doftar mycket choklad, fast och bra pudding konsistens. Dock smakar den för mycket sötningsmedel, så pass mycket att det tar över chokladsmaken. För sötsliskig. Kommer inte köpa igen! Ingen bra chokladsmak och ingen suktan till att ta en till sked. 

 

Pear & Vanilla – Har en lätt gulton i färgen och doftar päronsplitt. Liknar mer ProPud i konsistens och var inte lika fast i konsistensen som chokladen. Smaken påminner om päronsplitt eller päronyoghurt. Lite konstgjord päronsmak men annars en bra och trevlig smak. Gillar man inte päronsplitt kommer man nog inte gilla den här. Men annars helt okey och behagligt rund smak. Skulle definitivt kunna ta en till sked utav denna 

 

Coconut Dream – Lätt ljusrosa färg. Doftar verkligen som kokos och påminner lite om Hawaiian Tropic after sun exotic cocount. Fastare i konsistens än päron men lite lösare än chokladen. Smakar som en kokosyoghurt som man ätit när man varit utomlands. Smakar konstgjord kokos, men smakar verkligen som den luktar. Lite delade meningar om denna smak. En blev helt kär i den meden de andra två tyckte den var helt ok. Skulle säkert vara gott med lite färska blåbär och kokosflarn på toppen. 

 

sites/default/files/FullSizeRender-5_1.jpg

Så besviken! Inget jag/vi kommer sukta efter direkt. Chokladen var inte alls som man förväntade sig efter utseende och doft. Efter att ha smakat på de andra smakerna för att sedan återigen testa chokladen blev det en ännu större besvikelse, verkligen inte god! Alldeles för söt och sliskig och smakar inte alls så mycket choklad. Kommer inte att inhandla dessa igen, de levde verkligen inte upp till sitt rykte! 

 

Rangordningslista på Barbells och Tyngres protein puddingar:

1. Pear & Vanilla

2. Coconut Dream

 3. Double Chocolate

 

sites/default/files/FullSizeRender-3_1.jpg
Måste verkligen tillägga att jag inte är sponsrad av Nije och ProPud, men de är verkligen 1 000 gånger godare och bättre än dessa från Barbells och Tyngre. 


Inga kommentarer

Stängt för kommentarer