Se upp vart du lägger dig!

För några dagar sedan tipsade jag om träning som du kan göra med en partner som hjälp och redskap. Varning! Se upp vart du lägger dig någonstans. När vi skulle testa en magövning la vi oss ner på marken och tittande inte efter så näta vart vi la oss. Det skulle vi ha gjort. Efter några sekunder känner jag hur det hugger till och börja svida på ryggen.

För några dagar sedan tipsade jag om träning som du kan göra med en partner som hjälp och redskap. Varning! Se upp vart du lägger dig någonstans. När vi skulle testa en magövning la vi oss ner på marken och tittande inte efter så näta vart vi la oss. Det skulle vi ha gjort. Efter några sekunder känner jag hur det hugger till och börja svida på ryggen. Jag ställer mig upp illa kvickt för att se eder vad det är som gjort att det svider till något fruktansvärt på ryggen. Tanken slår mig om jag råkat lägga mig på ett bi. Men om jag har gjort det borde det inte hugga/svida till på fler ställen. Jag borstar av ryggen med handen samtidigt som jag tittar ner på backen och ser att x antal pissmyror som springer om kring. pissmyrebett är verkligen inte roligt att få. Det svider och kliar inåt helvetes mycket. 

 

sites/default/files/FullSizeRender-24.jpgMyrbetten på ryggen som jag fick när jag inte var så varsam med vart jag la mig ner. Som tur är så ser det mycket bättre ut nu, efter tre dagar. 


I början av veckan var vi nere på Österlen och hade lite semester. De fyra första dagarna av veckan hade jag inte tillgång till något gym och som jag skrev i inlägget i tisdags så tänker jag att det är bra och nyttigt, iaf för mig att någon gång då och då göra något annat än att stå på gymmet. Det blev två kortare löparturer, men ack vad det kändes i höftböjaren och insida lår efteråt. Mina ben är mer vana vid tunga lyft samt spinning, inte dämpa och ta emot massa vikt som springer. Men det är kanske något som man ska försöka få in lite mer frekvent så man håller sin grundkondition uppe i sånär någorlunda nivå. 

 

sites/default/files/FullSizeRender-25.jpgGofrukost efter löptur i form av havregrynsgröt med jordgubbs kasein toppat med propudding choklad, ny plockade hallon, pumpakärnor och kokosflan. MUMUS!  

 

Tillbaka till pissmyre betten och frustrationen över dem. De sved och irriterade så mycket att jag knappt kunde springa. Tror att det har något med att man pumpar runt blodet och det ”giftet” som de sprutar in aktiveras. Det kanske inte är så här, men det kändes som så iaf. För det svullnade upp ännu mer efter vi hade sprungit och kliade så det stod härliga till. Det ända som hjälpte var typ en kalldusch för att kyla ne ryggen och få ner svullnaden. 

 

sites/default/files/IMG_5429.JPGEn kalldusch i utomhus duschen efter löpturen var inte bara renande och uppfriskande, det fick även den svidande känslan ifrån pissmyrebetten att avta. 

 

Så om ni ska träna utomhus och göra någon övning på marken, se upp vart du lägger dig! Lär dig av mina misstag och titta en extra gång så att ni inte råkar lägga er på ett pissmyrebo eller liknande. För det är verkligen INTE skönt! 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer