Träningsövningar att göra tillsammans med någon

 

 

Under sommaren när man har semester och är på resandefot kan det var krångligt och svårt att hitta ett gym (om man inte befinner sig inne i en stad). Men man kanske ändå vill få till någon sånär träning för att hålla igång kroppen. Jag vill och behöver träna även under semestern för att må bra och för att få och kunna unna mig lite extra gotti gott. Sedan är det även väldigt nyttigt för kroppen att ibland återhämta sig helt och hållet ifrån styrketräning också. Kan även vara bra för huvudet och motivationen att ta några dagars uppehåll från gymmandet, för att få en större och starkare lust och motivation att verkligen ta i när man sedan kommer tillbaka till gymmet. 

 

Förra veckan fick jag till alla mina gympass som jag har i mitt träningschema, vilket känns riktigt skönt. Men denna veckan som kommer vet jag redan nu om att jag inte kommer få till alla gympass som jag egentligen ska göra. Men jag ser det som en chans och möjlighet till att få lite extra återhämtning (mer för hjärnan än för kroppen) samt testa eller göra något annat än vad jag kanske brukar göra. Gå ut och springa eller träna med din partner som vikt och motstånd. 

I förmiddags tog vi en liten löprunda på 3 km som uppvärmning för att sedan köra lite övningar för kroppen och få lite muskelstimulans. 

 

 

Förra veckan skrev jag om att träna med sin partner på gymmet och svårigheterna med det. Att det kanske inte alltid är så romatiskt och lätt som det ser ut på en instagram bild eller likanden. Men kommer man inte iväg till ett gym nu under semestertider men ändå vill ha lite motstånd och belastning för musklerna kan man använda sin partenr som ett träingsredskap. Här kommer sex stycken övningar som man kan göra antingen tillsammans med sin parter eller någon annan träningsintresserad. 

 

Knäböj

 

Ställ er rygg mot rygg, tryck ryggen emot varandra och böj benen. För svårare och jobbigare utmaning genomför övningen på ett ben.

sites/default/files/FullSizeRender-12_0.jpgsites/default/files/FullSizeRender-13.jpgsites/default/files/FullSizeRender-10.jpg

 

Armhävningar & mark

Ena personen står med händerna på marken i en armhävningsposition, den andra står med fötterna på marken och tar upp den andra personens fötter. Den personen som har händerna på marken gör armhävningar, personen som håller i fötterna väntar tills armhävningen är gjord och gör sedan en knäböj. Vill man ha det tyngre kan man även göra upphopp. Blir mer pulshöjande för personen som hoppar och mer bål- och stabilitetsträning för den som har händerna på marken. 

 

(För mer dynamiskträning och stabilitet, gå framåt).

sites/default/files/FullSizeRender-21_0.jpg

sites/default/files/FullSizeRender-22.jpg

 

 

Mage & knäböj

 

Ena personen har sina ben runt den andra personens midja. personen som har benen runt fäller bak överkroppen och sedan upp igen. Personen som har den andra personen runt sig kan utföra en knäböj

 

sites/default/files/FullSizeRender-18.jpgsites/default/files/FullSizeRender-17.jpgsites/default/files/FullSizeRender-15.jpg

 


Hängande rodd

Ena personen står någorlunda upprätt, lite lätt framåtlutande överkropp med spänd bål. den andra personen placerar sina fötterna mellan den andras (ju mer utsträckta ben, desto tyngre). Greppa tag om varandras händer och luta dig bakåt. Dra dig sedan upp och emot den person som står upprätt. (Personen som står upprätt kan även genomföra en stående rodd medan den andra hänger).  

 sites/default/files/FullSizeRender-5_1.jpgsites/default/files/FullSizeRender-6_0.jpg

 

Tyngre variant 

sites/default/files/FullSizeRender-9_0.jpgsites/default/files/FullSizeRender-7.jpg

 

VIKTIGT! 

 Tänkt på att alltid spänna bålen, sug in naveln mot ryggraden. Rulla bak axlarna så att du få ihop skulderbladen mot varandra och sänker axlarna. Hållning är a och o! 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer