Smarta Mål

Tävling eller inte tävling, det är frågan?! 

 

Tävling eller inte tävling, det är frågan?! 

 

För någon vecka sedan skrev jag om tränings tester och att sätta upp mål. Mål för att få en morot till att gå till gymmet, prestera, utmanas och utvecklas. Min egna träningsmotivation har de senaste veckorna inte varit på topp. Jag har gått till gymmet och tränat för att jag känner att jag mår bra utav det och för att bibehålla det jag har (vilket är bra det med). Men jag vill bli större och starkare, vilket jag inte kan bli om jag inte utmanar mig själv. Trotts att jag vill bli större har jag ändå inte haft den där 110% motivationen och engagemanget till det. Tills igår…

 

Jag har klurat ganska länge på om jag ska tävla i år igen eller om jag ska ta ett ”bygga” år för sedan tävla igen under våren 2017. Nu har jag bestämt mig. Jag kommer detta året att fokusera på att verkligen bli större, bredare och hårdare. För att under vintern påbörja diet och sedan tävla i Body Fitness under våren 2017. Tävlings suget finns hos mig redan nu, men jag känner att jag verkligen vill växa och bli större. Därav behöver jag också ett mål som tillåter och som motiverar mig till att just bli större. 

 

sites/default/files/A-goal-without-a-plan-is-just-a-wish.jpg


Vi har alla olika saker som triggar igång oss och som får oss att kanske vilja ta tag i träningen. Komma i det där snygga jeansparet som sitter lite lite tajt, springa milen under en timme, lyfta 100kg i marklyft osv. Men vad du än har för mål se till så att du har en plan på hur du ska uppnå det målet. 

 

För att få mer struktur på ditt mål är det bra att skriva ner det, samt hur du ska gå tillväga. det finns fem smarta punkter att utgå ifrån när du skriver ner ditt mål.

 

Specifikt – Vad är det för mål, vad vill du uppnå?
Mätbart – Går det att mäta
Accepterat – Känner du dig trygg med ditt mål, kan du stå för ditt mål, är detta det du vill? 
Realistiskt – Kan jag uppnå detta målet? 
T
idssatt – När ska jag ha uppnått detta målet?

För att jag ska nå mitt mål att stå på en Body Fitness scen våren 2017 vet jag att jag måste bli större rent muskelärt och för att jag ska bli det måste jag utmana mig mer på gymmet. Jag måste bli bättre på att hitta kontakt med mina muskler i de olika övningarna, jag måste våga utmana mig själv att lägga på mer vikt i de olika övningarna, jag måste våga äta lite, lite mer mat. För att jag ska kunna pusha mig själv och verkligen driva upp vikterna behöver jag i dagslägget någon som hjälper mig med detta. Hade kanske klarat av att pusha mig själv till att träna hårdare och tyngre om jag hade haft någon att träna med. Men då det oftast krockar tidsmässigt med när andra kan träna, tog jag hjälp på annat håll. 

 

Har tagit hjälp av en som själv tävlat i Body Fitness och under tre månader ska jag följa ett online schema som hon har lagt upp till mig. Genom detta får jag ett träningsupplägg med träning 5 dagar i veckan som har lite hänsyn till att jag håller klasser samt övningar med vikt och reps. Kommer fylla i efter varje pass och på så sätt kommer min coach se min utveckling och genom detta ”piska” mig att öka vikterna om det stagnerar. 

 

sites/default/files/IMG_2971_0.JPGTime to grow! 😀 

 

Man måste våga ta hjälp utifrån ibland om man känner att man behöver hjälp. Jag känner att jag just nu bara står och trappar på ett och samma ställa och är i behov av ett nytt mål, någon som utmanar mig och pushar mig att ta ut det där lilla extra som jag vet finns inom mig. 


No Comments Yet

Comments are closed