Öppna föreläsningar

Kunskap är makt. Det sade den brittiske filosofen Francis Bacon för över fyra hundra år sedan.

Kunskap är makt. Det sade den brittiske filosofen Francis Bacon för över fyra hundra år sedan. Så varför inte ta chansen att utöka din kunskap lite denna helgen genom att besöka Gymnastik och idrottshögskolan i Stockholm för att gå på öppna föreläsningar. 

 

”Den akademiska högtiden inleds klockan 10:00 med öppna, allmänna installationsföreläsningar som är öppna även för allmänheten. Hedersdoktor David Costill inleder med en föreläsning och därefter är det parallella föreläsningar av professorer, doktorander och docenter samt av de forskare som fått vetenskapliga priser. GIH hälsar alla varmt välkomna!”

https://gih.se/akademiskhogtid/forelasningar 

 

Hedersdoktorn Costills föreläsning heter “Training to Survive on Mars” och handlar om ansträngningarna för att ändra

NASA: s idéer om hur man tränar för att bibehålla styrka och kraft för fortsatt liv i rymden. Denna föreläsningen är på engelska. 

 

Totalt är det 17 st föreläsningar man kan välja mellan. De berör alltifrån hur träning påverkar nervsystemet, hur konditionsträning påverkar effekten av styrketräning, vad om händer när man springer barfota, vilka aminosyror som stimulerar muskeltillväxt, hur hjärnan påverkas av stillasittande samt välbefinnande i en högpresterande kontext. Allt detta och mycket mer kommer de olika föreläsarn ta upp. Hur spännande och intressant som helst, vill själv typ gå på alla. 

 

Har ni möjlighet och tid att gå på några eller iaf en av föreläsningarna tycker jag verkligen att ni ska göra det! Passa på att utöka kunskapsbanken och briljera på lunchrasten på måndag med lite vetenskaplig fakta som dina kollegor inte visste om. Som sagt: Kunskap är makt! 

 

Lördagen den 14 Maj 10:00 börjar den första föreläsningen och 14:00 avslutas den sista. Fri entré. 

 

Gymnastik- och idrottshögskolan 

Lidingövägen 1, vid Stockholm Stadion

T-bana: Stadion

 

https://gih.se/akademiskhogtid/forelasningar

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer