Många bollar i luften – men ta dig tid

Vad gör man när kroppen ömmar, inte i musklerna utan i lederna och fästena, huvudet bankar samtidigt som det snurrar runt massa tankar och ögonlocken vill bara stänga igen  och man ska ställa sig framför en bodypump klass och leverera?! Eller som min dator ville skriva för att jag råkade trycka lite fel, överleva… 

Vad gör man när kroppen ömmar, inte i musklerna utan i lederna och fästena, huvudet bankar samtidigt som det snurrar runt massa tankar och ögonlocken vill bara stänga igen  och man ska ställa sig framför en bodypump klass och leverera?! Eller som min dator ville skriva för att jag råkade trycka lite fel, överleva… 


Har snart gått två veckor på mitt nya jobb och det har verkligen varit full rulle från start. Har inte riktigt hunnit acklimatiserat mig och är fortfarande lite spänd inför att komma till jobbet och ha en PT kund (man vill ju göra ett bra jobb). Det är ju fortfarande relativt nytt och man har inte riktigt hunnit bli varm i kläderna med miljön, arbetskollegorna, vart allting finns osv. Men det är fortfarande sjukt roligt och jag är så glad att jag tackade ja till detta jobbet. 


Gillar att ha många bollar i luften och att vara på tå, göra och hitta på mycket, men de senaste två veckorna har det blivit lite mycket. Som jag sa till en vän i dag så ska man  leverera när man kommer till jobbet och ha full fokus på ens klient, sedan rusa iväg till skolan och ge C-uppsatsen all sin kraft och tankeverksamhet, efter det ska man hålla något grupp pass och leverera där samtidigt då som man ska hinna med sin egna träning, vara världens bästa och godaste flickvän samt vän, svara när ens vänner hör av sig, hinna ses och hjälpa till. Allt detta på 24h där man också ska få in lite sömn. 

 

sites/default/files/IMG_2721_0.JPGVar lite förvirrad och borta efter kvällens Bodypump pass, råkade lägga ner headset och nycklar i väskan. Så var bara att cykla tillbaka till gymmet när jag 1,5 timme efteråt upptäckte detta. Tur att man bor max 5min bort med cyklen ifrån gymmet 😛 hehe


Det har blivit mycket fokus på att leverera och ge energi till andra (förutom kanske till min pojkvän och mina vänner). Så är det ibland i live men det viktigaste är att det inte sker över e längre tid. Man får inte glömma bort sig själv och sin egna återhämtning och välbefinnande. 


Vet att jag satt mig i denna situation själv med studier och C-uppsats, instruktörsjobb med massa pass, nytt jobb som PT och sedan hinna skriva något bra och intressant inlägg på bloggen osv. Men det är så svårt att ta det lite lugnare och skala av när man är den där ”duktiga tjejen” och vill prestera samt visa framfötterna på det nya jobbet plus att man älskar varje del som finns i ens liv. 


Men nästa vecka ska jag tänka på detta och verkligen bli bättre på att:

  1. Planera min tid
  2. Sova
  3. Börja ta mina vitaminer och mineraltabletter igen 
  4. Andas och inte stressa upp mig
  5. Och inte vara så nojig med om jag inte hinner med min egna träning.


Detta för att inte glömma bort mig själv, var sak har sin tid. Träning är som en drog för mig, det är mitt liv och även nu mitt jobb. Men man ska inte träna när det ömmar i musklerna och man känner att man bara vill gråta. Det finns alltid två sidor av samma mynt och detta är väll min lite mörkare sida av detta myntet. Håller man tre st Bodypump pass och tre spinning pass plus vill gymma själv minst 6 gånger i veckan är det ok om man någon period i livet tränar lite mindre själv. Jag måste släppa kraven på mig själv och min egna träning. Annars kommer jag bara att bli övertränad och svagare, vilket jag verkligen inte vill bli! Jag vet om att kroppen måste återhämta sig för att kunna prestera och bli bättre och starkare. Varför gör man aldrig själv det som man säger till andra? Varför följer man aldrig sin kunskap och egna råd?  


Nästa vecka hoppas jag att spänningarna inför jobbet har släppt samt att jag ska försöka att inte ha så höga krav på min egna träning. Jag ska bli bättre att lyssna på mina egna råd samt sluta stressa runt så hoppas jag att den ljusare sidan av myntet visar sig. 

 

Ibland är det lite mycket i livet och man har många bollar i luften. Men under den perioden glöm inte bort dig själv och ta dig tid till att göra några av de sakerna du tycker om, ta dig tid att andras och varva ner, ta dig tid till att göra något som ger dig energi.

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer