Kvällsmål

 

Kaseinfluff/mousse


 

Kaseinfluff/mousse


Mitt bästa och nu godaste kvällsmål är kaseinfluff/mousse. Kasein är ett långsamt protein som bryts ut/tas upp långsamt i kroppen. Kasein passar bra att äta innan man ska gå och lägga sig, då proteinet utsöndras successivt i kroppen under natten. Tillskillnad från kasein protein finns det även ett snabbare protein som öfast benämns som Whey, eller vassle. Vassle protein är ett snabbare protein, vilket betyder att det utsöndras/tas upp snabbare i kroppen. Denna förklaring på dessa protein sorter är väldigt, väldigt förenklad. Vassle protein kan exempelvis vara bra att ta direkt efter träningen om man vet om att man inte kommer få i sig riktigt mat på 1-1,5 timme efter sitt träningspass. Kommer komma ett längre inlägg om protein framöver. 

 

sites/default/files/IMG_2699_0.JPG


Men man ska inte äta något bara för att. Det är fortfarande bättre att äta mat i form av en bra och stabil middag. Fast ibland kan det vara så att man ätit en tidig middag och blir hungrig igen efter några timmar. Då tycker jag det är väldigt enkelt och gott att göra lite kaseinfluff/mousse. 

 

Kaseinfluff är väldigt enkelt att göra, det ända du behöver är kaseinprotein och någon form av vätska, exempelvis vatten, osötad mandelmjölk, kokosmjölk eller havremjölk. 

 

1. Mät upp så mycket kaseinpulver som du vill ha i en skål, en portion brukar ligga på ca 1 dl alt. 33g.

2. Blanda i önskad vätska lite i taget och blanda/vispa upp tills du får en mousse liknande konsistens.

Blir även väldigt gott om man låtit skålen stå i kylen en timme eller två, konsistensen blir då lite fastare. Toppa med önskad tillbehör, jordgubbar, hallon eller kanske lite granola. 

 

sites/default/files/IMG_2689.JPGKasein med vatten i blandningsprocessen. 

 

sites/default/files/IMG_2693-1.JPGEfter vispande/blandande 


sites/default/files/IMG_2697_2.JPG

Mums!

 

Denna enkla och nyttiga kaseinfluff/mousse passar lika bra som kvällsmål som till efterrätt!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer