Res dig i form

En dag i Santa Teresa, Costa Rica!

Santa Teresa i Costa Rica är meckat för surf, yoga, färska frukter, fest och svettiga dagar. Jag har varit här i tre veckor nu och stannar minst en vecka till. Jag vill helst inte åka härifrån alls!

Det bästa med att resa är att anamma livsstilen dit man kommer och göra sin grej av det. Hur lever folk? Hur tränar de? Vad tränar de? Vad äter man? I Santa Teresa kretsar allt kring surfen och det är en sjukt bra träningsform. Jag rekommenderar er att ni tar surflektioner och lär er grunderna ordentligt. Efter det kan ni nöta själva i vattnet tillsammans med nyfunna vänner 🙂

En dag i Costa Rica

Smoothie med kokosmjölk, färsk mango, färsk ananas och fryst banan. Topping är torkade nötter, bär och granola.

Jag vaknar kl. 06.30 och drar direkt till stranden för att surfa 1-2 timmar. Efter det äter jag frukost, vanligtvis smoothie och kaffe. Jag ÄLSKAR smoothies. Fler recept kommer!

Kokosnötter i alla dess former är poppis och billigt här; kokosvatten, kokosmjölk, kokoskött osv. Nyttigt och mättande, dessutom kan man göra så mycket med kokos; grytor, smoothies, rostad kokos med mera. Över lag, om ni reser till varmare länder (även inom Europa som Portugal & Italien) så passa på att njuta av de lokala frukterna och grönsakerna. Oftast är det billigt då sådant odlas lokalt och dessutom smakar frukt & grönt på än helt annan nivå än hemma i Sverige. De har ju fått mogna i solen 🙂

Yogan på Pranamar Villas med Nancy är helt magiskt.

Jag brukade yoga en hel del men har glidit ifrån yogan totalt, trots att jag mår så bra av det och har en egen yogamatta hemma. Att bli guidad av Nancy på Pranamar Villas innan lunch är så skönt och hon är en fantastisk lärare. En session kostar 7 USD och de säljer även klippkort till rabatterat pris. I och runt Santa Teresa finns det en hel del yoga (och surf) retreats. Det är kul att se så många män på yogaklasserna och yoga är ett otroligt bra komplement till surf på alla sätt.

Runt lunch har jag två timmar spanska lektion på Perfect Sunset School där jag även bor. Det är SÅ svårt att lära sig språket, jag som trodde att det skulle vara en quick fix haha.

Lunch med rödkål (min favorit), gurka, tomat, avokadoröra, färsk ananas (älskar frukt i mat), naturell yoghurt, tonfisk, torkade nötter & russin, färsk citron, salt, curry (haha, ja det var gott) och lite solrosolja.

Efter lunch jobbar jag några timmar framför min dator och traskar sedan ner till stranden med min surfbräda runt kl. 15.30.

Jag dricker minst 2 liter vatten om dagen i varma länder. Varför är det så svårt att dricka lika mycket vatten hemma i Sverige??

Jag är expert på att småäta, speciellt när jag reser och flyger långa sträckor! Att dricka vatten hjälper mig att småäta mindre, för oftast är jag mest törstig och inte hungrig när jag känner för att småäta.

Playa Hermosa, Costa Rica, är en så vacker strand och surfen här passar alla nivåer! Antalet surskolor är många – det är bara att välja och vraka. Om ni vill ha tips på privatlärare så skicka mig ett mail eller kommentera inlägget.

Eat, sleep, surf, repeat <3

Att surfa innebär typ 80% paddla, 10% vänta på vågen och 10% av att surfa på vågen. Haha, kanske för att jag är rookie! Jag brukar vara helt död på eftermiddagarna och ibland sover jag en siesta i eftermiddagssolen. Min bästa tid på stranden är mellan kl. 15-17, för då är solen som bäst och stämningen megamys.

Jag och mina baes hehe 😉

På kvällarna går vi ibland ut och käkar eller så lagar jag en omelett hemma (enkelt och billigt). Santa Teresa är känt för alla sina caféer och restauranger, att äta bra mat ute här är superenkelt. Några av mina favoritställen: The Bakery (grymma fish tacos), Earth Café (raw & veganskt), El Facon (live musik), Taco Bar (billigt), Zulu’s (falafel)… the list could go on and on. Passa på att äta mycket havsmat i Santa Teresa och Costa Rica.

Bredvid surfskolan ligger restaurangen Tpi8 som förmodligen har stans bästa pizzor! Jag älskar verkligen pizza och trots att jag är laktosintolerant så slinker det ner en vegetariana from time to time <3

Jag äter inte rött kött eller kyckling, så vegetariskt eller fisk går alltid hem. Älskar all mat från havet!

Då jag vill vakna tidigt för att surfa blir det sängdags runt kl. 22.00. Förutom vissa torsdagar för då är det PARTY i Santa Teresa, man börjar på Kikas (bar med livemusik) och sedan går man till La Lora som ligger vägg i vägg. Sjukt smidigt haha!

Dela gärna med er av resmål där en viss typ av träningsform är kultur 🙂

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras