Res dig i form

10 tips för att överleva en långflygning

Jag har rest kors och tvärs genom hela världen – den enda kontinenten jag ännu inte rest till är Antarktisk (står med på min bucket list för resmål år 2018). Den längsta flygningen jag har gjort var från Fiji till Stockholm (45 timmar totalt!!!) med tre mellanlandningar, tre helt olika tidszoner, långa transits på flygplatserna och en HELT förstörd Sandy framme vid Arlanda haha. OH LORD!

Jag har sammanställt en lista som underlättar långflygningar och mina måste-ha-med-mig-annars-dör-jag-saker.

STEG 1 – Kom fram i tid.

Anländ till flygplatsen i god tid, speciellt utomlands och till flygplatser du aldrig förr rest från. Prata med andra resenärer eller lokalbefolkningen om när de rekommenderar dig att ta dig till flygplatsen. Eller taxichaufförer, de kan sådant bäst. Jag är en tidsoptimist deluxe och kommer alltid fram i sista sekund, inte bra för varken kropp eller själ.

Kom fram i lugn och ro.

STEG 2 – Packa en picknick.

Jag är vegetarian och måste alltid anmäla det vid bokningen för att säkerställa rätt flygplansmat. Men ibland är maten inget att hänga i granen, flyget försenat, måltiderna få, väntan på bagaget ett evighetsprojekt och resan till/från flygplatsen längre än planerad. Snacks som jag ofta tar med mig; färsk frukt, nötter, torkade bär/frukt, majskakor, jordnötssmör, vatten.

Gärna snacks som mättar och innehåller näring.

STEG 3 – Inte utan reggaeton!

Jag kan inte resa utan mina hörlurar, nedladdade Spotify listor & poddar. För mig funkar hörlurar bäst och jag tycker att in ear snäckor läcker in på tok för mycket ljud. Dessutom är flygplanens hörlurar alltid så kassa och om man vill kolla på film hör man ju inte ett smack med deras egna lurar. Spana in mina listor på Spotify här.

För mig funkar inte in ear och jag kör alltid på headphones!

STEG 4 – Feel fresh <3

Jag har vänner som reser med ansiktsvatten som de kan speja sig med och det är en sån fin ritual. Gärna en som är helt naturlig och med en lugnande doft! Jag har alltid med mig handsprit, en kräm för torr hud och läppar och våtservetter. Flygplansluften kan verkligen ställa till det.

Ta hand om dig under flygningen.

STEG 5 – Sleeping beauty.

Min ögonmask och mina öronproppar har största prio under långflygningar. Det värsta som finns är att vara yetlag, så trött att man typ bryter ihop och inte kan somna. Jag använder öronproppar av vax som verkligen täpper till och en ögonmask som är lite utbuktande från ögonen.

Hejdå världen.

STEG 6 – Ta med laddare & back up.

Jag har alltid med mig min dator för att kunna jobba, redigera video eller se film. Jag har med mig laddare för dator, telefon och en adapter i mitt handbagage.

När datorn dör…

STEG 7 – Jeans är för knäppisar only.

När jag ser människor på långflygningar i jeans får jag rysningar! Jag har alltid på mig sköna kläder, ombyte, rena trosor och bär alltid en sport bh (eller ingen bh). Ibland kan det bli kallt i flygplanet och då kan det vara skönt att ha en extra tröja med sig. Ett tips är att resa i en hoodie, varm och skön men också ett bra tecken för ”nu vill jag vara i fred under min luva, tack”.

Mode är det sista jag tänker på när jag reser. Bekvämt kommer först.

STEG 8 – Nackkudde.

Jag är 1.86m lång och ibland är flygstolarna inte anpassade efter min längd haha. Nackkudde är verkligen inget fjantigt påhitt och det finns bra uppblåsbara som inte tar någon plats alls i väskan.

Hola, vill du dela nackkudde med mig??

STEG 9 – Naturligt är bäst!

Res osminkad och framförallt utan mascara. Det är döden för ögonen i den torra flygplansluften och risken finns att du ser ut som en uttorkad hund när du kommer fram.

Så onödigt…

STEG 10 – Ta med eget täcke.

Jag har alltid med mig min sarong i handbagaget och den funkar utmärkt som filt i alla lägen.

En halsduk funkar också bra!

Har ni fler tips? 🙂 Kommentera inlägget!

PS. Mitt sista tips är att även planera för hemresan, speciellt när jag reser till värmen. Ofta glömmer jag bort att det kanske är kallt när jag kommer tillbaka hem till Sverige och fryser alltid ihjäl haha. Måste lära mig att alltid ta med mig en ordentlig tröja så att jag inte fryser ihjäl på vägen hem från Arlanda!

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras