Sträck på dig gubbe!

Boom så var Måndagen snart över!

Boom så var Måndagen snart över!

Min golfkompis försov sig imorse så jag fick lite tid över till reflektera över en kopp kaffe runt helgen som varit. Reflekterade lite runt hur svårt jag och andra har att ge och framförallt ta emot beröm. Det är många som gratulerat mig och frågat om jag är nöjd. Jag har svarat jakande och skruvat på mig. Dels så har jag lite svårt att ta emot beröm. Hittar lätt saker som jag kunde gjort bättre eller tycker att det inte var något speciellt, vad det nu jag har gjort. Dels tycker jag som skrivet att jag kunde gjort det bättre. Det var minst fem som bevisligen var bättre. Skall göra det bättre nästa gång.

Varför har vi svårt att ta emot beröm? Svensk mentalitet! Dåligt självförtroende! Perfektionister!

Varför har vi svårt att ge beröm? Jantelag! Avundsjuka! Dåligt självförtroende!

Jag töjer och sträcker på mig. Jag är ok.

Jag tror att vi har mycket att tjäna på att stoppa upp och se på oss själva ovanifrån. Hur ger och hur tar jag beröm. Beröm är viktigt. Väl underbyggt beröm är det bästa som finns. Slentrianmässig och tomt beröm är det värsta och kan verkligen sänka någon. När gav du väl underbyggd feedback och beröm till någon? Om vi själva börjar med att höja blicken och ser oss omkring i vår närmaste omgivning och ger beröm till någon så är jag säker på att det sprider många positiva ringar på vattnet. 

Jag väljer att sträcka på mig och bestämmer att jag gjorde det bra i helgen. Kliver av den resan och börjar en ny med blanka papper. 

Beröm någon och träna hårt.

Niclas

No Comments Yet

Comments are closed