Har du brinn så elda som fan!

Hej på dig där ute!

Hej på dig där ute!

Något som jag reflekterar över titt som tätt är att jag ofta möter människor som skulle vilja, eller önskar något, drömmer om. Håller oss till träningsvärlden är det ofta någon som skulle vilja gå ner i vikt eller önskade att hen orkade träna mer och liknade önskningar. Varför genomför så få sina önskemål!? Är det bara så vi pratar till daglig dax. Om att man skulle vilja göra eller genomföra något men man har inte tid, lust, ork, pengar, kunskap eller så är man förkyld. Ursäkter alltså. Hur blir vi mer doers istället för dreamers? Hur skall vi göra för att stänga bakdörrarna i våra målsättningar. Jag tror en orsak är att vi är rädda för att misslyckas med det vi tänkt genomföra. Det är tufft att misslyckas, ingen tycker om det. Det krävs mental styrka. Pannben. Kanske vill vi vara drömmare! Man spelar sina bästa matcher på läktaren och allt det där.

Har man nu ett brinn, en passion, för något varför då inte testa och dra det hela vägen. Spring Stockholm maraton, gå PT utbildningen, genomför klassikern, lyft 100 kilo i marklyft. Jag är helt säker på att det finns få människor som inte klarar av att genomföra de fyra exemplen jag gav. Vi har så mycket mer kapacitet än vi vill erkänna för oss själva. Bara vi blir bättre på att se möjlighterna och inte alla hinder. Undrar om det är jante som sitter i ryggraden! Tro inte att du är någon! Såklart är du någon, Du är skitbra. Du vet bara inte om det innan du genomfört din önskan. Kan berätta att det är en mycket häftig känsla att genomföra ett av sina brinn. Vad brinner du för? Vilka är dina berg att bestiga? Du är granterat en mycket bra bergsklättare, det är bara att börja klättra. Jag vet att det är lätt att sitta och skriva dessa ord om att det är bara att köra, sticka fram hakan och berätta om tuffa målsättningar. Osvenskt så det förslår. Jobbar mycket själv med detta. Men hur svårt kan det vara igentligen!? 

Jag vill också påstå att vi sätter för låga mål för oss själva, speciellt i våra brinn. Jag tror att om vi sätter för lätta mål så ger vi upp lättare. Jag tror det är lätt att när vi får en skymt av målet ge upp, tappa luften eller börja slarva. Vi måste komma längre om vi sätter tuffa och uppkäftiga mål istället för ett vaniljsmakande svennebananmål. Har du ett brinn så elda som fan. Satsa inte på 100 kilo utan på 140 kilo och kanske tillslut dra upp 120 kilo. Ja ni förstår tanken.

Jag vet att du kan.

Niclas

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer