Självklart har du tid!

Hej Måndag och alla andra!

Hej Måndag och alla andra!

“Jo men jag har inte tid”, sagt med ett menade leende som om att världen skulle stanna om hen inte gjorde alla de saker hen menade. Gärna med huvudet på sned också. Jo du har tid, om du vill. Fast vill du egentligen? Det är enkelt att gömma sig bakom tid, barn, jobb, socialt liv mm. Jag vill påstå att alla har tid att träna en timme om dagen, om du vill. Jag har tränat regelbundet sedan tonåren, ibland på riktigt hög nivå och ibland på inbillad hög nivå. För mig är inbillad nivå 2-5 gånger i veckan med diffus intensitet. En semesterdag för inte allt för många år sedan gjorde jag lite enkel huvudräkning och kom fram till normalhen som jobbar dagtid måndag till fredag har tid att träna. Så här tänker jag.

Jobb 8 timmar/5 dar i veckan = 40 timmar. 16 timmar fritid på arbetsdagarna – 8 timmar för sömn ger hen 40 timmar fritid i veckan. På helgen är det 48 timmar fritid som gäller – 16 timmars sömn, fortfarande 34 timmar fritid. På en vecka har finns det alltså 74 timmars fritid, nästan två heltider. På denna tid skall du naturligtvis handla, städa, ta hand om barn, förhållanden, laga mat mm, mm. Jag vill dock påstå att du lätt hittar minst 10 timmar som du kan träna på, om du vill.

Denna lilla uträkning blev en liten ahaupplevelse för mig. Såklart har jag tid att träna en timme om dagen, jag har inga ursäkter. Jag har gjort så med små avvikelser och trivs och mår bättre än någonsin. Kroppen är gjort för att röra och anstränga sig. Träna mer helt enkelt, du har tid.

Titta på vad du egentligen lägger din tid på och du hittar garanterat många lediga träningstimmar. Måndag är en perfekt dag att ta din träningstid till en ny nivå.

Må väl och ta i ordentligt när du tränar.

Niclas

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer