Träna, äta, sova, jobba, leva!

Livets ljusa stunder

Det var precis långhelg och jag njöt verkligen av livets ljusa stunder. En långhelg i Paris kan inte vara fel. Så rätt jag hade, att det inte var fel alltså. Avresa mitt i natten från hemmet, d.v.s. 03.00 ca. Incheckad och klar 04.20. Kaffe och bara koppla av tills planet lyfte kl. 06.00.

Landar i Paris strax innan kl. 8 på morgonen. Efter lite förvirring så sitter jag på tåget till centrala Paris och Gare du Nord. Enligt min bokning så har jag tillträde till rummet kl. 14.00. Går dit och blinkar lite med ögonen. Förklarar att jag är väldigt tidig och kvinnan i receptionen säger, du har tur, ditt rum är redan klart 😊 Skojar du, från dörren hemma till hotellrummet på 7 timmar. Det tycker jag är helt ok.

Packar en lätt ryggsäck med lite bra och ha grejer och ger mig ut på stan. Boendet är placerat 150 meter från Moulin Rouge. M.a.o. i de ”syndiga” kvarteren. Fast idag är det inte så mycket som avslöjar den stadsdelen längre. Några sex-shoppar och ett par liveshow syltor. Mer än så är det inte. Inte vad man kan se i alla fall 😉

Första dagen ser jag Eiffeltornet, triumfbågen och en del andra historiska byggnader. Jag väljer att inte åka upp i något av dessa komplex. Jag var ju uppe i dem för 20 år sedan. Inte en meter Metro åkte jag på hela helgen. Allt blev till fots. Jag tog en liten paus vid 18 tiden varje dag och gav mig ut på en kortare löprunda i staden. Häftigt att springa i en ny stad, men jag är nog lite för bekväm med min löpning hemma. Så mycket folk, trafik och trafikljus. Det blir svårt att få riktigt bra flyt i löpningen.

De kommande dagarna bjöd på lite varierande mål, Louvren, Notre Dame, båttur på Seine och lite annat kul. T.ex. tog jag hissen upp på 59 våningen i det nybyggda kontorskomplexet Tour Montparnasse. Det var en häftig upplevelse. 59 våningar på ca 40 sekunder. Snabba hissar där. Utsikten där uppe var helt fantastisk. 360 grader Paris från den öppna takterrassen.

Ett helhetsbetyg på helgen blir 5 Eiffeltorn av 5 möjliga. Summerade veckan med 140.000 steg. 12 mil till fots, varav 2 mil var löpning. Några ”liter” öl och kaffe samt massor av god mat.

Avslutar med ett tvärkast till en helt annan sak. Premiären av öppet vatten simningen är äntligen avklarad. Vi mätte upp 18 grader lite drygt. Det blev inget långt pass men ack så härligt. Nu är det officiellt utesäsong även för simning. Jag bara älskar det.

Önskar er en fin veckoända. Jag ska njuta och starta upp poolen inför badsäsongen 2018.

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras