Stockholm 4-dagars

I helgen var det dags för tävling igen. Denna gången Stockholm 4-dagars. Precis som det låter höll tävlingen på i 4 dagar.

Dag 1: GP 19,2 km, Arlanda testtrack

Dag2: Tempo 19,5 km

Dag3: Linjelopp 50km

I helgen var det dags för tävling igen. Denna gången Stockholm 4-dagars. Precis som det låter höll tävlingen på i 4 dagar.

Dag 1: GP 19,2 km, Arlanda testtrack

Dag2: Tempo 19,5 km

Dag3: Linjelopp 50km

Dag 4: GP,  25min + 4varv, Tuvängens Gokartbana

Foto: Peter Ahlerup

Under veckan kändes benen lite mer sega än vad de har gjort under hela våren. Trodde att det skulle släppa efter några dagar men när första tävlingen var igång på fredagen insåg jag att benen inte riktigt var i storform. Jag köttade på ändå, tog förningar och försökte till att de andra i laget låg bra till. Det gick väldigt snabbt och väl i mål kändes det som man skulle hosta upp lungorna,haha.

 

Dag 2 var tempo och dagen innan hade jag hämtat upp en lånehoj från Bikester. Kunde inte ställa in den optimalt själv kvällen innan men tillräckligt för att sitta väsentligt mycket mer aero än på min linjehoj. Visste att jag var tvungen att värma upp ordentligt och fick till 40 min. Rätt märkligt känsla se att börja trycka på direkt vid starten. Försökte hitta ett bra flow men det gick var inte helt platt och blåste mycket vilket resulterade att jag höll på en del med att växla. Fortfarande inte någon bra känsla i benen men är väldigt nöjd med att jag ändå fortsatte att pressa mig. Mycket är mentalt och man kan inte alltid har bra ben, så valde att fokusera på att arbeta på den mentala delen helt enkelt!

 

Dag 3. Måste erkänna att jag var ordentligt trött den här dagen men jag gick upp i tid för en stor frukost och peppande musik i hörlurarna. När jag satt och käkade frukost kunde jag inte sluta att tänka på hur fanken alla som kör dom där längre etapploppen sås om Girot eller Tour de France egentligen orkar. Och hur kunde jag var så mör efter 2 dagar av kortare lopp?! Anyway… när vi satt i bilen blev jag taggad. Himla kul att var del av ett så grymt lag som Stockholm CK 🙂 Starten gick och redan i första backen fick jag kämpa. Blev “varm” efter ett tag och kunde i alla fall köra bra på tröskel så det var det jag gjorde. Låg rätt mycket fram i klungan, svarade på attacker och hetsa upp tempot när det började gå för långsamt. Om man inte har chans att placera sig bra kan man alltid hjälpa sina lagmedlemmar att placera sig bra! Låg ändå hyfsat med inför upploppet men när Camilla kraschade bakom mig fick jag lite panik så saktade ner helt. Som tur var hon hel och jag rullade in efter huvudklungan. Usch det är så jäkla obehagligt med krascher 🙁

Foto: Peter Ahlerup

Dag 4: Då var det dags för GP igen. Jag vaknade och ställde direkt in mig på survival mode. Det sjukt kul bana, ca 800m/varv men en liten backe och massor med kurvor. Efter fredagens GP var jag inställd på att det skulle gå supersnabbt från start så tanken var att ligga långt fram från start. Det gick sådär med den planen. Fick jaga ikapp efter 1 varv och fick slita som ett djur uppför minibacken. I det läget var jag riktigt förbannad på min kropp. Hur svårt kan det va att ta sig uppför världens kortaste backe?! Ungefär efter 10 varv var jag tvungen att släppa så sen låg jag helt själv med en klunga framför mig och en bakom mig. Gav jag upp? ALDRIG, där låg jag i princip till sista varven,haha. Med 1 varv kvar försökte jag trycka på för jag ville ju inte bli varvad av de 2 tjejerna som hade lyckats bryta loss. Det gick sådär, tror jag kom lite väl snävt i kurvan för helt plötsligt släppte båda hjulen och jag låg i backen. Min första och enda tanken när det hände var HELVETE! Jag blev uppriktigt rädd, är skallen hel? är kroppen hel? är cykeln hel? Hjälmen gjorde sitt jobb och som tur var fick jag främst skrapsår och cykeln klarade sig också. Fick direkt hjälp av Stockholm CK att komma av banan och sjukvårdspersonal som kollade alla skador direkt. Extremt tacksam över att jag klarade mig så väl som jag gjorde. Min högre armbåge är väl värst men med extra stora och vattentäta plåster går det att simma 🙂

Foto: Göran Digné. www.dignephoto.com

Den här helgen har varit en grym upplevelse och jag har pressat mig själv även när jag trodde att kroppen inte skulle orka, mycket tack vare laget! Jag känner mig bättre förberedd inför cykel SM och jag har fått en riktigt genomkörare inför sprint SM som går i Uppsala den 18 juni!

Foto: Göran Digné. www.dignephoto.com

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer