Skapa extra tid - boka upp "möte med Berit"

2017-02-17 10:42

Hur gör man egentligen för att få tid man inte har? Rätt som det är så är det fredag och nästa vecka är redan fullbokad med aktiviteter och "måsten". Jisses, när ska man då hinna träna eller kanske bara ha lite tid för återhämtning? Tid för sig själv?
För de flesta av oss så är dagarna fyllda från morgon till kväll.
Så, hur gör man för att få till lite extra tid? Ett av de absolut bästa tipsen jag någonsin fått är att; "boka möte med Berit". Jag fick tipset för ett antal år sedan under en ledarskapsutveckling jag gick. Fråga 1) Vem är Berit!? ("Alice? Who the f*ck is Alice?"). 2) Vad ska vi ha möte om!? Och de enkla svaren lyder 1) Ingen 2) Inget.
För de flesta av oss kan det kännas svårt att faktiskt prioritera tid som "bara är för oss" även om det är den viktigaste tid vi investerar i. Så fort det råkar finnas en lucka i kalendern så fylls den snabbt på - för annat som är "viktigare". Men - inte om tiden redan är uppbokad för ett viktigt möte! Genom att "boka möte med Berit", någon gång i veckan - så kan det kännas lättare att faktiskt få tid som du annars inte skulle ha. Och tiden är ju uppbokad så ingen annan kan göra anspråk på den. Är det någon som frågar; "kan du ses kl. xxxx?" så blir ju svaret enkelt; "Nej, för jag har möte med Berit". Slut på frågor (oftast).
Du behöver självklart inte kalla henne Berit. Men det är ett bra sätt för dig som kanske har svårt att få till tiden för dig själv, kanske för att träna eller bara ligga och andas att faktiskt skapa dig en "riktig" ursäkt. Investera i tiden med dig själv - det är det bästa du kan göra!
Kommentarer