Dubbelt Så Stark! - En Stark Själ I En Stark Kropp

Peppig julmusik att träna till 2.0

”Det strååååååååålar en stjääääärna…”! Alltså, nu måste ni hjälpa mig! Jag blir gaaaalen! Jag älskar ju musik av alla slag. Julmusik är generellt väldigt svårt tycker jag. Texter om ”den ensamma julen” och att ”allt man önskar sig av tomten i år är dig”, ”tro, hopp och kärlek”. Moll och fina stämmor. Det finns ett stort antal just julsånger som jag inte klarar av att lyssna på utan att tårarna börjar spruta…

”Det strååååååååålar en stjääääärna…”! Alltså, nu måste ni hjälpa mig! Jag blir gaaaalen! Jag älskar ju musik av alla slag. Julmusik är generellt väldigt svårt tycker jag. Texter om ”den ensamma julen” och att ”allt man önskar sig av tomten i år är dig”, ”tro, hopp och kärlek”. Moll och fina stämmor. Det finns ett stort antal just julsånger som jag inte klarar av att lyssna på utan att tårarna börjar spruta… Jag har ju fram till typ 10 år sedan varit flitig själv sedan barnsben med att sjunga  julsånger i diverse körer. Det var ju musikårets höjdpunkt när det var dags för lucia-tåg och julkonserter! Julsånger är ju fantastiska att sjunga (och lyssna på). Om man kan låta bli att börja gråta dvs. Behöver vi vekrligen mer hjälp att känna oss nedstämda, ensamma och övergivna i detta mörker?

Nej – peppigt och klämmig ska det vara! Man mår som man gör sig – och som i mitt fall som det man lyssnar på. Kombinationen av grym musik och träning kan ju inte bli annat än lyckat!

Förra året, på lucia, delade jag med mig av min julspellista – gjord för träning och löpning (lucka #13 – Julrusch – musik att träna och springa till!). Den behöver verkligen uppdateras med ännu fler peppiga och låtar. Den absolut bästa – fortfarande – som är helt ”snyft-säker” är förra årets Nobelpristagare i litteratur, Bob Dylan’s, ”Must be Santa”! Den ligger ohotad etta på go’ och glad jullåt att träna till! Och ja, tyvärr är ju några av låtarna gränsfall även på denna lista. Man får helt enkelt skita i att lyssna på texten. Kör några riktigt tuffa intervaller eller tunga lyft så lovar jag att du glömmer vad låten handlar om.

Hjälp mig fylla på denna lista med fler grymma jullåtar att träna till! Give it to me! Och inte minst – steal with pride!
Ni hittar den här på Spotify:
Julrusch!

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras